Гройсман про арешт Сущенка: Росія прирекла себе на ізоляцію

Гройсман про арешт Сущенка: Росія прирекла себе на ізоляцію

Укрінформ
Володимир Гройсман засудив арешт журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман написав у Фейсбуці.

"Росія остаточно прирекла себе на ізоляцію від цивілізованого світу. Звинувачення у шпіонажі, які були висунуті Роману Сущенку, українському громадянину і кореспонденту Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" - черговий доказ масових і системних утисків прав людини шляхом переслідувань, арештів та судів за сфабрикованими справами", - написав Гройсман.

Він зауважив, що засуджує арешт Романа Сущенка і закликає міжнародну спільноту і міжнародні правозахисні організації виступити на захист українського журналіста та всіх інших українських громадян, які стали політичними в'язнями.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Мінооборони України (ГУР) наголосили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-