Відвідання Росії стає небезпечним для українців - МЗС

Відвідання Росії стає небезпечним для українців - МЗС

Укрінформ
Відвідання Росії стає небезпечним для українців, оскільки загрожує безспідставним затриманням, провокаціями та тортурами.

Про це написав у Твіттері директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв.

"Відвідання РФ небезпечне для українців: безпідставні затримання, провокації на кордоні та при митному огляді, тортури, недопуск консулів...", - написав Макеєв.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Мінооборони України (ГУР) наголосили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Укрінформ та дружина Сущенка Анжела уклали угоду з адвокатом Фейгіним, який уже подав клопотання в Слідче управління ФСБ про вступ у справу. Він намагається добитися зустрічі зі своїм підзахисним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-