Стець: Заяви про зв’язок Сущенка із ЗСУ – повний маразм

Стець: Заяви про зв’язок Сущенка із ЗСУ – повний маразм

Укрінформ
Журналіст Укрінформу Роман Сущенко був затриманий у Москві  під час приватної поїздки, а не редакційного завдання.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

"Це була приватна поїздка журналіста, а не редакційне завдання в Москві. Нам про це повідомили в неділю, ми одразу вжили заходів, почали працювати з МЗС, щоб отримати більше інформації", - зазначив він.

При цьому Стець зауважив, що підконтрольне йому відомство разом із українським МЗС з'ясовує причини затримання журналіста. "Думаю, говорити про бездіяльність української влади було б некоректно. Не вся інформація з того, що ми робимо, потрапляє в пресу", - додав він.

Стець також зауважив, що російські інформагенства повідомляють, що Сущенко був пов'язаний із Збройними силами України. "Це - повний маразм", - наголосив він.

Як повідомлялося, раніше у ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

Нагадаємо, в Москві був затриманий і поміщений в СІЗО "Лефортово" спеціальний кореспондент Національного інформаційного агентства Укрінформ" Роман Сущенко. За попередньою інформацією, його звинувачували в шпигунстві. Сьогодні до нього в СІЗО виїхав адвокат Марк Фейгін.

Як зазначила правозахисниця Зоя Свєтова, швидше за все, українського консула до Сущенка допустять не скоро.

В Укрінформі назвали затримання в РФ Сущенка спланованою провокацією. МЗС України з'ясовує всі обставини затримання журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-