В Італії на етапі молодіжного Кубку Європи перемогла 17-річна скелелазка з Донеччини

В Італії на етапі молодіжного Кубку Європи перемогла 17-річна скелелазка з Донеччини

Фото
Укрінформ
В Італії на етапі молодіжного Кубку Європи перемогла 17-річна скелелазка з Донецької області Ксенія Горєлова.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Вадим Філашкін.

«17-річна скелелазка з Донецької області Ксенія Горєлова здобула блискучу перемогу на етапі молодіжного Кубку Європи в італійському Меццоломбардо», - написав очільник області.

Він зазначив, що у дисципліні «швидкість», що передбачає підйом на вертикальну стінку за мінімальний час, спортсменка випередила 17 суперниць із восьми країн: Австрії, Іспанії, Італії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, України та Франції.

Читайте також: Українка завоювала «бронзу» молодіжного Кубка Європи зі скелелазіння

«Ксенія пройшла кваліфікацію з результатом 8.038 секунд, чвертьфінал та півфінал – з результатами 8.28 та 7.97 секунд відповідно. У фінальному протистоянні наша атлетка з часом 8.13 секунд перемогла італійку Сару Строккі», - уточнив Філашкін.

Ксенія Горєлова - вихованка Школи вищої спортивної майстерності Донеччини, студентка Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю ім. Сергія Бубки, яка у 2024 році отримала обласну стипендію.

Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. С. Бубки — школа-інтернат спортивного профілю, заснована у 1989 році наказом Державного комітету з фізичної культури і спорту на базі Донецького технікуму фізичної культури.

У зв'язку з військовою агресією в 2014 році на сході України з боку Росії, училище переїхало до міста Бахмут. Базою училища (коледжу) став дитячий табір «Вогник».

3 липня 2020 року — це училище було перейменовано в коледж.

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну в 2022 році Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю ім. Сергія Бубки переїхав до міста Полтава.

Фото: Вадим Філашкін/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-