В Україні створили хокейну лігу для аматорів

В Україні створили хокейну лігу для аматорів

Укрінформ
За підтримки Федерації хокею України ініціативна група оголосила про запуск Української аматорської хокейної ліги (УАХЛ), яку створено з місією побудови єдиної вертикалі аматорського хокею в Україні та впровадження найкращих світових спортивних стандартів.

Як повідомляє пресслужба ФХУ, ліга отримала право на проведення ігор від Федерації Хокею України, передає Укрінформ.

УАХЛ об’єднає аматорські команди з усієї України, розподілені на декілька дивізіонів. Попередньо до складу Ліги увійде до 40 команд у дивізіонах Київ, Північ, Захід, Центр, Південь та Київський Регіон.

Станом на квітень 2024 року до УАХЛ вже приєднались 29 команд з різних регіонів країни. Серед них - ХК ENERGY STARS (Київ), ХК «БЛИСКАВКИ» (Київ), ХК «ШЕРШНІ» (Богуслав), ХК «ШТОРМ» (Одеса), ХК MASTER (Дніпро) та інші.

Створення Ліги має на меті популяризацію аматорського хокею, розвиток культури підтримки команд та підвищення уваги до них з боку місцевої аудиторії завдяки медіависвітленню матчів регіональних команд.

«Ми дуже раді, що аматорський хокей об’єднується під егідою Федерації хокею України. Українська аматорська хокейна ліга стане важливою складовою розвитку спорту в Україні. Ми впевнені, що поява організованої аматорської ліги дасть поштовх розвитку хокею в регіонах, створенню нових професіональних команд, а також стане каталізатором для побудови льодових арен і розвитку інфраструктури», - заявив президент Федерації Хокею України Георгій Зубко,

Серед гравців команд-учасниць УАХЛ є й воїни ЗСУ. Один з них, головний сержант ЗСУ та гравець ХК «ШВСМ Київ» Олександр Ніконов, поділився своїм враженням про ініціативу створення ліги.

Читайте також: Хокейна команда України U18 розгромила молодіжну збірну Північної Ютландії

«Я граю у хокей з дитинства, а у дорослому віці цей спорт став для мене можливістю підтримувати фізичну форму, - сказав  Олександр Ніконов. - Коли з’являється можливість відпустки під час моєї служби у ЗСУ, намагаюся знаходити час для хокейних тренувань та ігор. Хокей - ефективний спосіб психологічного перезавантаження та для підтримки як фізичного, так і ментального здоров’я. Тому я вважаю важливим популяризацію аматорського хокею і створення єдиної ліги для гравців-аматорів».

Чемпіонат УАХЛ має розпочатися восени 2024 року. 

Фото: fhu.com.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-