CAS відхилив апеляцію Міжнародної асоціації боксу щодо її виключення з МОК

CAS відхилив апеляцію Міжнародної асоціації боксу щодо її виключення з МОК

Укрінформ
Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні (Швейцарія) відхилив апеляцію Міжнародної асоціації боксу (IBA) на рішення про виключення асоціації з Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Як повідомляє офіційний сайт організації, CAS встановив, що IBA не виконала необхідних умов та не відповідає критеріям для входження в МОК, передає Укрінформ.

Зокрема, IBA не підвищила своєї фінансової прозорості та стійкості за рахунок диверсифікації доходів. Також асоціація не змінила процесу роботи суддів, щоб забезпечити його чесність. На завершення IBA не виконала повну та ефективну реалізацію всіх заходів, які запропонувала “Група з реформи управління” МОК.

У 2023 році МОК відкликав визнання Міжнародної асоціації боксу (IBA). Виконком МОК дійшов висновку, що IBA не виконала всіх вимог, які були поставлені перед організацією.

Як інформує Sportarena, IBA не проводила кваліфікаційні турніри на Ігри-2020 у Токіо та Олімпіаду-2024 у Парижі. Відбіркові змагання організувала МОК.

Президентом IBA залишається росіянин Умар Кремльов. Його головного опонента - нідерландця Бориса ван дер Ворста - не було допущено до виборів.

Читайте також: Визначається андеркард боксерського поєдинку Усик - Ф'юрі

У квітні 2023 року у міжнародному аматорському боксі з’явилася нова федерація World Boxing. Орган очолює Тимчасова рада з представників федерацій Німеччини, Великої Британії, Нідерландів, Філіппін, Швеції та США. У 2024 році федерація планує провести чемпіонат світу U19. Світова першість серед дорослих планується у 2025 році.

Фото: knuba.edu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-