У п'ятницю поновився чемпіонат Україні з футболу у Першій лізі

У п'ятницю поновився чемпіонат Україні з футболу у Першій лізі

Укрінформ
22 березня стартувала весняна частина чемпіонату України серед команд Першої ліги. 

У чемпіонській групі іванофранківське «Прикарпаття» з рахунком 0:1 поступилося «Інгульцю» з (Петрового), передає Укрінформ. 

У групі вибування клуб «Гірник-Спорт» (Горішні Плавні) програв тернопільській «Ниві» - 0:1.

Завтра пройдуть поєдинки «Кудрівка-Нива» (Бузова) - «Лівий берег» (Київ), «Епіцентр» (Кам'янець-Подільський) - «Маріуполь», «Карпати» (Львів) - «Полтава» (чемпіонська група) та «Чернігів-ШВСМ» - «Поділля» (Хмельницький), «Металург» (Запоріжжя) - «Хуст» (група вибування).

Завершиться тур 24 березня протистояннями «Агробізнес» (Волочиськ) - «Вікторія» (Суми) з чемпіонської групи та «Кремінь» (Кременчук) - «Металіст» (Харків), «Діназ» (Вишгород) - «Буковина» (Чернівці) з групи вибування.

За регламентом змагань дві перші команди чемпіонської групи підвищуються у класі, а ті, що фінішують на третьому і четвертому місцях, зустрінуться у перехідних матчах з клубами, які посядуть 14-ту і 13-ту позиції в УПЛ відповідно.

Як повідомляє офіційний сайт УАФ, головним претендентом на здобуття звання найкращої команди першої ліги є «Карпати». Під час зимової перерви львів’яни не лише підсилили тренерський штаб, запросивши Володимира Єзерського з «Олександрії», а й зміцнили лави Арієлсоном з Бразилії, французом Джаредом Хаса, орендували у «Шахтаря» Андрія Булезу, Едуарда Козіка, Михайла Хромея та повернули із «Зорі» Юрія Тлумака. Головний тренер Мирон Маркевич може розраховувати на практично два рівноцінні склади. 

Найближчі переслідувачі львів’ян «Інгулець» і «Лівий берег» перед закриттям трансферного вікна підписали, відповідно, бразильця Альваро, який кілька років тому захищав кольори «Львова», і Мар’яна Мисика з «Руха».

У групі вибування попереду «Металург», але подальша доля цієї колись грізної команди викликає занепокоєння. Адже запоріжців останнім часом залишили аж 17 гравців. Виконувачу обов’язків головного тренера Антону Гаю буде складно зі своїми юними підопічними утриматися в Першій лізі. Тим паче, що переслідувачі, навпаки, подбали про зміцнення своїх лав, зокрема «Діназ» орендував одразу кількох футболістів елітного «Металіста 1925».

Читайте також: У суботу пройде перенесена гра 17-го туру Прем'єр-ліги ЛНЗ - «Минай»

Слідом за першоліговою першістю сьогодні також поновилася весняна частина сезону і в третьому за рейтингом українському футбольному дивізіоні - Другій лізі.

Фото: ФК «Прикарпаття».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-