Матвій Бідний: Наша сфера спорту виявилася, м'яко кажучи, консервативною

Матвій Бідний: Наша сфера спорту виявилася, м'яко кажучи, консервативною

Укрінформ
Очільник Міністерства молоді та спорту України дав оцінку методам підготовки українських спортсменів.  

Про це він висловився в інтерв’ю «Колу Спорту», передає Укрінформ.

«Можна говорити про те, що в воєнному стані кожна ліцензія – це вже досягнення. Ви знаєте, кількість ліцензій, вона не говорить, фактично, абсолютно ні про що. Скажімо так, мало про що говорить. Більш промовиста є кількість медалей, статистика з якими теж не втішна.

Я думаю, що нам треба дуже ретельно проаналізувати сучасні методики спортивної підготовки, тому що весь світ далеко вже пішов далі, змінюється. Трансформуються і сфери управління в цих галузях, трансформуються підходи, інструменти сучасні з'являються. На жаль, наша сфера спорту виявилася трошки, м'яко кажучи, консервативною. Дійсно, в нас є фахівці, є тренери, які фактично в супереч системі, наслідують нові методики підготовки, нові методики відновлення, цікавляться, їздять. Фактично, там, де ми маємо медаль, ми можемо говорити про те, що це тренерські склади або самі спортсмени, вони є дуже такими прогресивними і вони цікавляться тим, що у світі відбувається, вони орієнтуються на найкращий міжнародний досвід. Ми маємо створювати стимули і доступ до нових технологій в сфері спорту, до нових методик управління, до нових підходів для всіх, хто сьогодні бажає, хто готовий виступати і присвячувати себе спорту», - сказав Бідний.

Керівник міністерства прокоментував можливу участь росіян та білорусів на Олімпіаді-2024.

«Дуже важливо зазначити, я завжди кажу, що команд Росії і Білорусії не буде на Олімпійських Іграх. Це вже вирішено. Це будуть люди в білому одязі зі штампом, серед них будуть люди з інших країн. До речі, це не буде окрема команда суто росіян і білорусів. Інші умови, які висуваються, вони є достатньо жорсткими, в будь-якому випадку ми робимо все, щоб їх там було якнайменше, і принаймні, щоб там не було тих, хто активно підтримує, виступає з пропагандою.

Ми звертаємось, ми доводимо, ми залучаємо пресу, привертаємо уваги, робимо гучні, скандальні заяви іноді. В принципі, це працює, ми продовжуємо боротьбу, і думаю, що в будь-якому випадку Росія вже відчуває на собі наслідки свого злочину, і буде відчувати це далі, в тому числі і на спортивній арені. Світ має знати, що сьогодні відбувається в Україні, і світ має відповідно реагувати на це», - зауважив очільник Мінмолодьспорту.

Читайте також: Сахарук виконала олімпійський норматив на змаганнях зі спортивної ходьби

Як повідомлялося, Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня.

Фото: facebook.com/minmolodsport

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-