Українські футбольні арбітри провели збір перед другою частиною сезону УПЛ

Українські футбольні арбітри провели збір перед другою частиною сезону УПЛ

Укрінформ
В Ужгороді пройшов навчально-тренувальний збір арбітрів та асистентів рефері української футбольної Прем’єр-ліги перед весняною частиною сезону-2023/2024. 

У підготовці до відновлення футбольної кампанії взяли участь 31 арбітр і 41 асистент, передає Укрінформ. 

Представники футбольної Феміди протягом п’яти днів працювали на теоретичних та практичних сесіях під керівництвом головного експерта з арбітражу УАФ Ніколи Ріццолі, інструкторів ФІФА Віктора Дерда та Володимира Петрова, а також інших членів комітету арбітрів УАФ.

Під час збору із суддями зустрівся президент УАФ Андрій Шевченко. Очільник національної асоціації наголосив, що потрібно повертати довіру футбольної спільноти не лише в цілому до УАФ, а й до арбітрів зокрема. 

На початку тренувального збору офіційні особи вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих воїнів ЗСУ, адже саме наші бійці ціною своїх життів дають відсіч шаленому тиску з боку російських окупантів і дозволяють українському футболу й надалі жити та проводити змагання. 

Голова Комітету арбітрів УАФ Лучано Лучі окремо акцентував увагу учасників збору на виключному застосуванні державної мови в роботі під час прийдешніх матчів та зразковій поведінці за межами поля.

Після педагогічного тестування з правил гри та відеотесту УЄФА арбітри та асистенти арбітра Прем’єр-ліги взяли участь в 11-ти теоретичних заняттях, заслухавши вимоги ФІФА, УЄФА та УАФ щодо трактування різноманітних ігрових ситуацій, як-от гра рукою, порушення з необачності, положення «поза грою», зрив очевидної гольової можливості, рішення щодо епізодів у штрафному майданчику тощо.

Особливий фокус навчально-тренувальної роботи стосувався роботи VAR та рекомендацій від фахівців щодо використання відеосистента арбітра в ігрових ситуаціях, які мали місце в матчах УПЛ першої частини сезону-2023/2024. Також окрему лекцію було присвячено командній роботі арбітрів та асистентів арбітра - з обговоренням рішень при визначенні різноманітних ігрових ситуацій.

Читайте також: 21 і 22 лютого Шевченко зустрінеться із представниками клубів УПЛ та ПФЛ

Після теоретичних занять на служителів футбольної Феміди вже традиційно чекали тести ФІФА з фізичної підготовки на полі. У межах практичної частини збору арбітри успішно склали тест Yo-Yo, а асистенти арбітра - тест Ariet.

Фото: uaf.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-