Українець Петрук - лідер сезону світового рейтингу у стрибках у висоту

Українець Петрук - лідер сезону світового рейтингу у стрибках у висоту

Укрінформ
Український легкоатлет Роман Петрук вийшов ниніщнього сезону у лідери світового рейтингу у  стрибках у висоту.. 

Як повідомляє «Суспільне Спорт», у фіналі командного чемпіонату України у Києві житомирянин здобув перемогу з результатом 2,28 метра, оновивши особистий рекорд, передає Укрінформ. 

Новий легкоатлетичний сезон 20-річний Петрук розпочав після успішного 2023 року. До нього Роман підійшов у статусі срібного призера молодіжного Євро та «бронзи» на літній Універсіаді у китайському Ченду.

Командний чемпіонат України з легкої атлетики у приміщенні був другим турніром для Петрука нинішнього року. Новий легкоатлетичний сезон Роман розпочав на «Меморіалі Олексія Дем’янюка». На змаганнях у Львові він став другим з результатом 2,21 метра - третім на той момент найкращим результатом у кар'єрі.

У фіналі національної першості зі стрибків у висоту серед чоловіків загалом змагалися 13 атлетів. Окрім Петрука, у переліку учасників був ще один срібний призер молодіжного Євро-2023 - Олег Дорощук.

Власне, боротьба за «золото» зав'язалася між Петруком та Дорощуком. Вони стали єдиними легкоатлетами, які змагалися на висоті 2,26 метра.

Читайте також: Легкоатлет Дорощук виграв «Меморіал Дем’янюка» з найкращим результатом сезону у світі

Дорощук з двох спроб не взяв планку, а Петрук успішно подолав її у першому ж стрибку. Потім Роман у другій спробі взяв планку на висоті 2,28 метра і встановив одразу два досягнення: оновив особистий рекорд і став лідером рейтингу 2024 року у чоловічих стрибках у висоту.

Фото: Getty Images.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-