У Республіці Корея відкрилися IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри

У Республіці Корея відкрилися IV зимові Юнацькі Олімпійські ігри

Укрінформ
19 січня відбулася урочиста церемонія відкриття IV зимових Юнацьких Олімпійських ігор (ЮОІ), які цьогоріч проходять у Республіці Корея.

Цікаво, що сама церемонія вперше в історії Юнацьких Олімпійських ігор проходила одночасно у двох кластерах: прибрежному кластері Ігор на знаменитій арені «Каннинський овал» та у гірському - на арені «Йонпхьон Доум», передає Укрінформ. 

Таке незвичне відкриття одночасно у двох кластерах обумовлене оптимізацією розкладу тренувань та змагань юних спортсменів, адже кластери знаходяться у 2,5 годин їзди один від одного, а різниця у часі потребує адаптації та гарного відпочинку перед важливими стартами цієї зими.

На арені юнацька збірна команда України виглядала стильно та яскраво завдяки екіпіровці від нового офіційного постачальника спортивної екіпіровки олімпійських команд України – компанії 4F. Під оплески трибун атлети з гордістю пронесли синьо-жовтий стяг, який майорів в руках прапороносців скелетоніста Ярослава Лавренюка та біатлоністки Валерії Шейгас.

Традиційно відбулось підняття олімпійського прапора, звучали клятви спортсменів, тренерів та суддів, а також було запалено Олімпійський вогонь.

З вітальними словами до учасників звернулися голова оргкомітету ЮОІ Чхве Чон Гу та президент МОК Томас Бах. Офіційно відкрив юнацьку Олімпіаду президент Республіки Корея Юн Сук Йоль.

«Безмежний всесвіт» - саме така тема цьогорічного відкриття Ігор. У всесвіті для кожного відкриті безмежні можливості і тут збуваються усі мрії. На Олімпійських іграх створений свій власний метавсесвіт, віртуальний простір якого був чудово відображений за допомогою світлової шоу-програми заходу.

Читайте також: В олімпійському селищі юнацьких Ігор-2024 замайоріли українські прапори

Відзначимо, що вже завтра будуть розіграні перші нагороди ЮОІ-2024.

Українці стартують одразу у п’яти видах спорту: біатлоні, стрибках на лижах з трампліна, санному спорті, сноубордингу та шорт-треку.

Фото: noc-ukr.org.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-