Франція - єдиний кандидат на проведення зимової Олімпіади 2030 року

Франція - єдиний кандидат на проведення зимової Олімпіади 2030 року

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив, що заявка французьких Альп на проведення зимових Олімпійських та Паралімпійських ігор 2030 року є єдиною прийнятою, так само як і заявка Солт-Лейк-Сіті (США) для прийому зимових Ігор у 2030 тому році.

Як передає Укрінформ, про це ідеться на офіційному сайті МОК.

«Виконавча рада МОК сьогодні запросила Національний олімпійський і спортивний комітет Франції та Олімпійський і паралімпійський комітет США до цілеспрямованого діалогу з метою проведення зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор 2030 року у Французьких Альпах, а 2034 року - у Солт-Лейк-Сіті, штат Юта, відповідно», - повідомляє МОК.

Президент Франції Емманюель Макрон вже привітав французів з таким рішенням у соцмережі Х.

«Це будуть інноваційні, стійкі та інклюзивні Ігри, які прославлять Францію та її гори на карті світу», - написав він.

За словами Макрона, це «гордість для Франції» - приймати ігри в той час, коли глобальне потепління з кожним роком все більше загрожує покласти край зимовим видам спорту.

"У заявці були враховані питання перехідного періоду, питання глобального потепління - це реальність", - наголосив президент Національного олімпійського і спортивного комітету Франції Давід Лаппартьєн у четвер в інтерв'ю franceinfo. Однак він переконаний, що Олімпіаду вдасться організувати з природнім засніженням схилів. "Ігри відбудуться в лютому, і в лютому у нас буде сніг", - передбачив він.

Читайте також: Чому російські спортсмени не мають брати участь в Олімпійських іграх

Тепер МОК має розпочати більш детальні переговори з потенційними господарями Олімпійських Ігор. Офіційні права на проведення Ігор вони мають отримати на 142-й сесії МОК у липні 2024 року в Парижі.

Нагадаємо, літні Олімпійські ігри-2024 відбудуться у столиці Франції Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-