Більше 40 тисяч українських спортсменів виїхали за кордон - Гутцайт

Більше 40 тисяч українських спортсменів виїхали за кордон - Гутцайт

Укрінформ
Близько 40 тисяч українських спортсменів виїхали за кордон після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Про це міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт сказав під час спілкування з віце-президентом Європейської Комісії Маргарітісом Схінасом у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогоднішній день багато молоді виїхало з України. Більше 40 тисяч спортсменів поїхали за кордон. Всі країни, національні олімпійські комітети надали велику допомогу, щоб наші спортсмени залишилися за кордоном з перших днів війни», - сказав він

Гутцайт пояснив, що деяким спортсменам не було куди повертатися в Україну.

«Наші спортсмени були на змаганнях на момент повномасштабного вторгнення, тому атлетам з Харкова, Херсону, Маріуполя не було куди повертатися. Всі країни Європи обʼєдналися і надали нам допомогу», - зауважив міністр молоді та спорту України.

Він наголосив на неможливості допуску до змагань представників Росії й Білорусі.

«Рік тому в перших днях липня тут(в Україні - ред.) був президент МОК Томас Бах. На той час Міжнародний олімпійський комітет нам допомагав: вони не допускали до змагань росіян і білорусів. На жаль, 28 березня МОК змінив цю рекомендацію. Зараз міжнародним федераціям надали більше повноважень задля повернення росіян і білорусів. Тепер ми працюємо окремо з кожною федерацією. Дуже важливо, що Європейський парламент проголосував проти повернення до змагань представників РФ і РБ. Варто, аби вони зрозуміли, що допоки йде війна, наші території окупували, людей вбивають, більше 300 спортсменів загинуло, не можна повертати росіян і білорусів», - пояснив Гутцайт.

Він також акцентував на тому, що всі російські спортсмени - це люди системи Путіна, тому їх не можна повертати до змагань.

Як повідомлялося, Європарламент у своїй резолюції засудив наміри Міжнародного олімпійського комітету (МОК) допустити росіян і білорусів до міжнародних змагань. 

Раніше Міжнародний олімпійський комітет виступив із заявою про можливий допуск представників росії та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Читайте також: Гутцайт зустрівся зі збірною України, яка здобула «срібло» ЧС із сокки

Як повідомляв Укрінформ, на позачерговій Генасамблеї Національного олімпійського комітету України 109 із 112 членів НОК України проголосували за бойкот Україною Олімпіади-2024 у разі допуску росіян та білорусів.

Фото: facebook.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-