ФБУ звернеться до ФІБА щодо включення Марини Ткаченко до Зали слави

ФБУ звернеться до ФІБА щодо включення Марини Ткаченко до Зали слави

Укрінформ
Виконком Федерації баскетболу України вирышив звернутися до ФІБА стосовно включення українськоъ баскетболістки та тренера Марини Ткаченко до Зали слави цієї органцзації.

Про це повідомляє пресслужба ФБУ, передає Укрінформ.

Марина Ткаченко - легендарна постать в українському жіночому баскетболі. Олімпійська чемпіонка, дворазова переможниця першостей Європи. 

Головні досягнення українського баскетболу часів незалежності - перемога на чемпіонаті Європи 1995 року (до сьогодні єдина перемога в історії) та участь в Олімпіаді в Атланті, де українські дівчата стали четвертими. Саме атакуюча захисниця Марина Ткаченко була головною зіркою нашої збірної.

На клубному рівні Ткаченко більше десять років виступала за найтитулованіший клуб країни «Динамо», з яким виграла чемпіонат СССР, СНГ та України. 1988 року вона перемогла з клубом у Кубку Ронкетті, грала також у Німеччині та Угорщині.

Після завершення кар’єри Марина Ткаченко продовжила працювати для розвитку українського баскетболу - була тренером жіночої збірної України, виконувала тренерську та адміністративну ролі в українських командах.

Читайте також: Олександр Волков: Український баскетбол не зупинився і не зупиниться

Як повідомлялося, влітку 2021 року до Зали слави ФІБА першим з українців увійшов олімпійський чемпіон Сеула, колишній гравець НБА і експрезидент національної Федерації баскетболу Олександр Волков.

Фото: facebook.com/UkrBasket.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-