Збірна Німеччини провела акцію протесту на ЧС-2022

Збірна Німеччини провела акцію протесту на ЧС-2022

Укрінформ
Бундестім виступила проти заборони носити капітанські пов'язки OneLove.

Збірна Німеччини провела акцію протесту проти заборони носити капітанські пов’язки OneLove на чемпіонаті світу-2022, повідомляється в офіційній заяві бундестім в Твіттері, передає Укрінформ.

Футболісти Бундестім прикрили рота руками на офіційному фото перед матчем мундіалю проти Японії.

«Нашою капітанською пов’язкою ми хотіли показати приклад цінностей, яких ми дотримуємося у збірній: різноманітність та взаємна повага. Разом з іншими народами ми хотіли, щоб нас почули. Йдеться не про політичну заяву: права людини не підлягають обговоренню. Це слід сприймати як належне, але, на жаль, це все ще не так. Ось чому це повідомлення таке важливе для нас. Заборонити нам використовувати капітанську пов’язку — те саме, що закрити нам роти», – йдеться у заяві збірної Німеччини.

Раніше повідомлялося, що капітани збірних Англії, Уельсу, Німеччини та інших європейських країн не носитимуть пов’язку OneLove на чемпіонаті світу-2022 у Катарі через загрозу попередження гравців. Капітани планували носити райдужну пов’язку, щоб сприяти різноманітності та інклюзивності.

Читайте також: ЧС-2022: Німеччина сенсаційно поступилася Японії

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина у першому турі чемпіонату світу сенсаційно поступилася Японії (1:2). У другому турі німці зіграють з Іспанією 27 листопада.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-