«Реал» - «Шахтар»: час сяяти поміж зірок

«Реал» - «Шахтар»: час сяяти поміж зірок

Укрінформ
Сьогодні, 5 жовтня, «гірники» зіграють у третьому турі групового етапу Ліги чемпіонів.

У новій кампанії найпрестижнішого євротурніру «Шахтар» звик дивувати. Цього разу завдання у підопічних Йовичевича вкрай складне, можливо, найважче в сезоні. Матчі на «Сантьяго Бернабеу» - це та планка, до якої тягнеться кожен футболіст. Молодий і по-спортивному зухвалий «Шахтар» зійдеться з чинними володарями ЛЧ. Чому це в будь-якому разі буде магічно і як втілити казку в реальність читайте в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч «Реал» - «Шахтар» у Лізі чемпіонів УЄФА

Приїжджати і перемагати «Реал» - моя робота(плагіат на Абраменка - ред.) 

Мадридський «Реал» часто приймає в себе «Шахтар» останні роки. Правду кажучи, «гірники» не тьмяніють перед іменитими суперниками. В рамках Ліги чемпіонів команди зустрічалися шість разів. У чотирьох матчах перемогу святкували мадридці, в інших двох - «гірники». Погодьтеся, статистика з найкращим клубом в історії ЛЧ(у «бланкос» 14 кубків - ред.) солідна.

Минулого року тоді ще підопічні Де Дзербі без шансів поступилися «вершковим». На «Бернабеу» ми поступилися 1:2, а в Києві - 0:5. Тоді італійський спеціаліст намагався нав’язати «Реалу» свою гру. Завідомо програшна тактика проти мадридців дала свої «плоди».

Найуспішніший період в протистоянні і дві перемоги над «Реалом» сталися за Луїша Каштру. Тоді Тете, Фернандо і Соломон поглумилися над мадридцями. «Гірники» грали на контратаках і дозволяли собі буквально возити опонентів, не цураючись йти на 2-3 суперників. Тактика спрацювала на відмінно. За досвід трирічної давнини варто чіплятися сьогодні.

Злітна смуга для українців

Коли грає «Реал», то цей матч дивляться від малого до великого. Те ж стосується і скаутів, агентів, всіх небайдужих до футболу людей. Якщо ти показуєш себе з позитивного боку проти мадридців, то ти точно вартий чогось. На щастя, в «Шахтарі» є кому доводити свою профпридатність. Більше того, умови в цьому аспекті складаються різко на нашу користь.

Читайте також: Де дивитися матч Ліги чемпіонів УЄФА «Реал» - «Шахтар»

Мудрик, Судаков, Бондаренко, Швед, Траоре, Бондар, Конопля, Трубін… Це так звана золота молодь «Шахтаря». На 99% всі вони зіграють у матчі: хтось в основі, хтось з лави для запасних. Український клуб є одним з наймолодших за виконавцями в кампанії. У спортивній тусовці часто говорять, що молодий склад - це симбіоз недоліків і переваг. Так, більшість гравців «Шахтаря» не мають досвіду виступів в ЛЧ. Водночас, у них немає авторитетів.

Ігор Йовичевич, для якого «Реал» не чужа команда(хорват свого часу виступав у складі «бланкос»), явно розуміє розклад сил. Тому «гірники» гратимуть на контратаках. Це золотий час для блискавично швидкого Мудрика і команди. Якщо Михайло обжене умовного Менді, а Бондаренко залишить в дурнях Крооса, то вони однозначно доведуть свою профпридатність. А це буде хорошим трампліном для молоді переїхати в топ-чемпіонат.

Довести всім і самому собі

В Україні триває героїчний спротив російським окупаційним військам. Країна продовжує боротьбу, а «Шахтар» продовжує жити, як команда. Більше того, «гірники» грають якісно попри всі обставини. Це викликає повагу у світової спортивної спільноти, зокрема у мадридців. 

«Образливо, що ми перебуваємо в такій ситуації у 2022 році, коли команда не може грати у своїй країні, і відбувається від'їзд національних гравців. Ми спостерігаємо за тим, як «Шахтар» набрав чотири очки у двох матчах Ліги чемпіонів, як він змагається та створює надію. Добре, що «Шахтар» через футбол може знайти вихід із ситуації, що трапилася в Україні», - сказав гравець «Реалу» Карвахаль під час передматчевої прес-конференції.

Читайте також: «Шахтар» сьогодні зіграє з «Реалом» у Лізі чемпіонів УЄФА

Кожен з нас розуміє, що перемогти «Реал», - це завдання із зірочкою. Поряд з тим, у спорті може трапитися все. Якщо «Шахтар» здолав «Лейпциг», то чому б йому не засмутити «вершкових? Початок матчу - о 22:00. Віримо в українців.

Фото: shakhtar.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-