Вдалий шанс реабілітуватися, або Їм ми ще не програвали

Вдалий шанс реабілітуватися, або Їм ми ще не програвали

Укрінформ
Збірна України з футболу зустрінеться з Вірменією в рамках Ліги націй УЄФА.

Про матч з Шотландією потрібно забути. У футболі трапляються поразки. А якщо одразу після поразки Україна визволяє своїх героїв з полону, то про результат матчу говорять справді мало. Цього разу номер не пройде, адже матч з Вірменією вкрай важливий для України в Лізі націй. Як зберегти шанси на Лігу А, читайте в матеріалі від Укрінформ.

Читайте також: Українські футболісти грали з вірменами дев'ять разів і не поступалися

Становище в групі: все залежить від нас

Зараз підопічні Петракова посідають другу сходинку в групі, маючи в активі 7 очок. «Синьо-жовті» поступаються Шотландцям двома заліковими пунктами і це не критично. Лише якщо поступитися Вірменії. Поразка від вірмен може дозволити шотландцям відірватися від нас на 5 очок(за умов, що вони переможуть Ірландію). Тоді вже наша «відплата» у номінально домашньому матчі з шотландцями не матиме сенсу.

Нагадуємо, що у лігу рангом вище(в нашому випадку лігу А) на наступний розіграш ЛН проходить тільки команда з першого місця своєї групи. Про важливість виступу України серед найкращих вкотре говорити - дурний тон. Тільки матчі з найкращими дозволять умовному Мудрику зарекомендувати себе скаутам АПЛ.

Історія на нашому боці. Вірменам не поступалися 

Попри всю складність зовнішніх чинників, а їх цілком вистачає, Вірменія - це зручну для України команда. За всю історію команди зустрічалися 9 разів, 6 з яких перемогу святкували саме українці. Ще тричі матчі закінчувалися внічию. Різниця забитих і пропущених голів між командами за весь час - 20:8 на наші користь.

Хай там як було, це історія. Зараз же підопічні Петракова здійснили довгий переліт з Глазго в Єреван. Окрім того, матч проти Вірменії буде другим у спареному форматі ігор, а це для «синьо-жовтих» рідко закінчувалося добре. Хронічну проблему команди Шевченка перейняв собі й колектив Петракова. Вишенькою на торті є, власне, місце проведення матчу. На виїзді проти Вірменії важко всім.

Читайте також: Україна оголосила заявку на гру Ліги націй УЄФА з Вірменією

Склад не найкращий, але могло бути й гірше

Порівняно з матчем з Шотландією, Олександр Петраков зможе розраховувати на деяких виконавців. Мова першочергово про захисника «Евертона» Віталія Миколенка. Він почувається краще і зможе за потреби допомогти команді. Разом з ним в заявку повернувся Ілля Забарний. Цього футболіста якраз не вистачало під час силових протистоянь з шотландцями.

На жаль, команді точно так і не допоможе низка ключових гравців. Мова про Зінченка, Шапаренка і Бущана. Усі вони зазнали травм. Замість Зінченка на полі в Глазго вийшов Пихальонок. Варіант непоганий, тому швидше за все Петраков знову використає його. Головна інтрига криється в тому, хто захищатиме ворота збірної. Бущан зазнав травми, а Трубін «відстояв» з шотландцями і поїхав допомогти молодіжці пробитися на Євро-2023. Серед основних кандидатів на позицію першого номера простежуються Різник і Лунін. У випадку екставагантних ситуацій в резерві є Волинець.

Читайте також: Де дивитися матч Ліги націй УЄФА Вірменія - Україна

Знайому мантру вкотре

Попри специфіку Ліги націй, як напів товариського турніру, поступатися там так, як проти Шотландії, - неможна. Справа навіть не в потенційній лізі А і престижі. Мова про Україну й українців. Наша держава продовжує боронити свою землю, тому її життєво необхідно підтримати. Відчутна частка ЗСУ - це футбольні фанати, або хоча б опосередковано пов’язані зі збірною. Їх потрібно підтримати, розвеселити і подарувати позитивні емоції. Хоча б на півтори години.

Це не перебільшення. В наших реаліях важливий кожен фронт, зокрема й спортивний. 16:00, Республіканський стадіон в Єревані. Вболіваймо.

Фото: УАФ

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-