Гутцайт: Після Євро-2022 синхроністки не тренуватимуся у Харкові через обстріли рф

Гутцайт: Після Євро-2022 синхроністки не тренуватимуся у Харкові через обстріли рф

Укрінформ
Через постійні ракетні обстріли Харкова з боку рф збірній України із синхронного плавання доведеться змінити тренувальну базу.

Як повідомляє пресслужба відомства, про це в ефірі телеканалу Freedom повідомив Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, передає Укрінформ.

Він привітав спортсменок і тренерський штаб на чолі зі Світланою Саїдовою з блискучим результатом на чемпіонаті Європи з водних видів спорту в Римі (Італія), де українки вибороли 8 золотих медалей у 8-ми фіналах.

«Ми вже спілкувалися зі Світланою Бурханівною, говорили про плани на майбутнє, де готуватися дівчатами далі. Кістяк всієї збірної з Харкова, Світлана Саїдова теж з Харкова. Вони завжди працювали в харківському басейні «Локомотив». Через обстріли в подальшому ми бачимо підготовку або в Києві, або за кордоном», - повідомив Міністр.

Він також відзначив успіхи Михайла Романчука - «золото» на чемпіонаті Європи на дистанції 1500 метрів вільним стилем, Людмили Лузан - два «золота» на чемпіонаті світу з веслування на байдарках і каное, а також «срібло» у каное-двійці з Анастасією Четверіковою. А «бронзу» здобули Катерина Дудченко, Наталія Довгодько, Дарина Верхогляд та Євгенія Довгодько.

Читайте також: Збірні України відібралися на чемпіонат світу зі спортивної гімнастики

«Дуже багато медалей, я щиро дякую всім спортсменам і тренерам. У такий складний час вони борються ще запекліше, доводячи усьому світу, що Україна найсильніша. А ми, хто працює на них - міністерство, всі співробітники, я як міністр - робимо все, щоби вони готувалися, були усім забезпечені, гідно представляли нашу країну на всіх світових першостях», - наголосив Вадим Гутцайт.

Він також додав, що перемогами на спортивному фронті спортсмени завдячують Збройним силам України та «підіймають бойовий дух усіх українців та наших захисників».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-