Федерація шахів України підтримала кандидатуру Баришпольця на виборах президента ФІДЕ

Федерація шахів України підтримала кандидатуру Баришпольця на виборах президента ФІДЕ

Укрінформ
ФШУ закликала інші федерації теж проголосувати за українського кандидата.

Федерація шахів України підтримала кандидатуру українця Андрія Баришпольця на виборах президента ФІДЕ та закликала інші федерації також це зробити, повідомила ФШУ на своєму сайті, передає Укрінформ.

«На виборах, які відбудуться 7 серпня 2022 року, ФШУ віддасть свій голос кандидату в президенти ФІДЕ Андрію Баришпольцю і закликає зробити це інші федерації, які проти терору, невиправданої агресії та масового вбивства громадян України під час російського вторгнення», - йдеться в повідомленні.

Федерація також заявила, що голосуватиме за повне відсторонення від змагань російських і білоруських спортсменів.

На голосуванні 8 серпня щодо участі російських та білоруських шахістів ми будемо голосувати за їхнє повне відсторонення від офіційних змагань, як це і випливає з відповідних рекомендацій МОК та практичних рішень багатьох інших міжнародних спортивних федерацій», – повідомила ФШУ.

Окрім того, Федерація шахів України зауважила, що своєю головною метою окреслила недопущення переобрання нинішнього президента ФІДЕ Дворковича.

«Своєю метою у цій електоральній кампанії ФШУ визнала недопущення переобрання Аркадія Дворковича – поплічника військових злочинців путіна та мєдвєдєва – на цю посаду.

Зважаючи на цю мету, ФШУ провела та проводить ряд заходів, результатом яких вже стало відкриття та активне розслідування кримінального провадження в Україні відносно Дворковича за статтею Кримінального кодексу України №110 «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», - пояснили у федерації.

Читайте також: Андрій Баришполець, міжнародний гросмейстер із шахів, кандидат у президенти ФІДЕ

Як повідомляв Укрінформ, Інал Шеріпов, якого Федерація шахів України номінувала на вибори президента ФІДЕ, зняв свою кандидатуру.

Фото з особистого архіву Андрія Баришпольця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-