ФІФА затвердила календар футбольного турніру Олімпіади-2024

ФІФА затвердила календар футбольного турніру Олімпіади-2024

Укрінформ
Міжнародна федерація футбольних асоціацій затвердила календар змагань чоловічих та жіночих збірних на Олімпійських іграх 2024 року. 

У чоловічому турнірі за олімпійське «золото» боротимуться 16 команд, у жіночому - 12, передає Укрінформ. 

Чоловіки стартують 24 липня 2024 року поєдинком у Марселі (початок - о 22.00 за київським часом), жінки - 25 липня матчем у Ліоні (22.00). 

На попередніх Олімпійських іграх традіційно футбольну програму закривав фінал чоловічих збірних, але у Франції змагання вперше в історії завершаться жіночим фіналом. Його заплановано на 10 серпня, а чоловічий - на 9 серпня. Обидва фінали вони пройдуть на стадіоні «Парк де Пренс» у Парижі. 

Мтчі за бронзові медалі відбудуться в Нанті й Ліоні для чоловіків і жінок відповідно. Півфінали пройдуть у Ліоні та Марселі, причому кожне місто прийматиме по два матчі - один жіночий і один чоловічий.  

Згідно з календарем, футбольні змагання Олімпійських ігор 2024 року прийматимуть сім міст. Окрім Парижа, до цього списку потрапили Бордо, Ліон, Марсель, Нант, Ніцца та Сент-Етьєн.

Україна має можливість потрапити на Олімпіаду-2024 у чоловічому турнірі. Для цього молодіжній збірній України потрібно пробитися до трійки призерів (або до топ-4, якщо до трійки ввійде Франція) на Євро-2023 (U21). 

Поки що перед підопічними Руслана Ротаня стоїть локальне завдання - здобути путівку на саме Євро, за що вони 23-го та 27 вересня сперечатимуться у плей-офф кваліфікації з командою Словаччини. 

Читайте також: Де дивитися матч кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» - «Штурм»

Відбір на Олімпіаду від УЄФА у жіночому турнірі здійснюватиметься за підсумками фінальної стадії ЧС-2023, потрапити до якої збірна України, на жаль, уже втратила шанси. 

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-