Випробування на міцність у Стамбулі

Випробування на міцність у Стамбулі

Укрінформ
Київське «Динамо» зіграє матч-відповідь плей-офф кваліфікації до ЛЧ проти «Фенербахче».

Після безгольової нічиєї у Лодзі підопічні Мірчі Луческу зіграють другий матч кваліфікації до групового етапу Ліги чемпіонів у Стамбулі. Якщо кияни переможуть супротивника, то у третьому колі зійдуться з австрійським «Штурмом», якщо ні, то з чеським клубом «Словацко» у кваліфікації до Ліги Європи. 

Читайте також: «Динамо» сьогодні зіграє з «Фенербахче» у Лізі чемпіонів УЄФА

В Турції завжди в меншості

Матч-відповідь відбудеться на стамбульському стадіоні «Шюкру Сараджоглу» і це чи не головна проблема «Динамо» в матчі. Про рівень підтримки турецьких фанатів у світі футболу легенди ходять. Киянам доведеться грати під шаленим тиском трибун.

«Дванадцятий» гравець турків гнатиме свою улюблену команду вперед і гальмуватиме натомість киян. Можливо, в хід підуть улюблені для турецьких уболівальників файєри і димові шашки. І без того нелегке завдання ускладнюється. 

«Те, як люди вболівають у Туреччині, а насамперед - у Стамбулі, це дійсно щось неймовірне. Тому у «Фенербахче» буде перевага 12-го гравця. У Стамбулі активно вболіває не одна трибуна, а весь стадіон дуже голосно та палко підтримує свою команду. Тому буде непросто», - сказав голкіпер «Динамо» і колишній гравець «Фенербахче» Денис Бойко перед матчем.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч «Фенербахче» - «Динамо» у Лізі чемпіонів УЄФА

Всередині «Динамо» без змін

Підопічні Мірчі Луческу досі знаходяться в процесі функціональної підготовки до сезону. Матч у Лодзі став першим офіційним для киян за 220 днів. З того матчу минув тиждень, тому розраховувати на кардинальні зміни тонусу гравців не варто.

Швидше за все, «Динамо» вийде таким самим складом на гру, позаяк Луческу на післяматчевій прес-конференції заявив, що не робив заміни у першому матчі через маленьку лаву для запасних. Так, глибина складу киян дуже мілка, враховуючи ще й відхід Карлоса Де Пени, прекрасну опцію ліворуч в нападі. Румунський спеціаліст, можливо, й хотів би провести ротацію, але не має змоги на це.

Навіть у ситуації ігрового розфокусу у Лодзі, кияни були небезпечними. Саме гостру гру попереду ми очікуємо від «Динамо», зокрема від Циганкова, Шапаренка і Буяльського. Поряд з тим, все це буде марним без якісної оборони і останнього воротарського рубіжу. Варто готуватися до того, що свої моменти біля наших воріт «Фенербахче» створить.

Читайте також: Луческу: Між «Фенербахче» та «Динамо» є різниця, але футбол не враховує таких речей

Далі все одно буде

Так, проходити «Фенербахче» критично необхідно. В разі перемоги «Динамо» стане на крок ближче до групового етапу ЛЧ, а отже до високих преміальних. В умовах кочового чемпіонату і фінансового навантаження на команду - це те, що треба.

Попри це, варто готуватися й до гіршого сценарію. Якщо «Динамо» зазнає поразки від турків, що цілком можливо, то воно зіграє в третьому раунді кваліфікації до Ліги Європи. Там і грати буде легше, і за груповий етап платитимуть, хоч і менше ніж в ЛЧ

«Всім чудово відомо, у чому різниця між «Фенербахче» та «Динамо». Наш суперник грає вдома, а ми - ні. Турецька команда провела багато трансферів, а ми втратили гравців. «Фенербахче» поповнився майстерними футболістами. У «Динамо» грають практично лише вихованці клубної академії, крім двох - Кендзьори і Вербича. Ми багато чим відрізняємося. Але футбол не враховує таких речей. Все вирішиться на полі», - сказав Мірча Луческу на передматчевій прес-конференції.

Початок матчу - о 20:00 за Києвом.

Фото: fcdynamo.com

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-