«Динамо» після домашніх 0:0 у єврокубках: час ламати традицію

«Динамо» після домашніх 0:0 у єврокубках: час ламати традицію

Укрінформ
У першому матчі 2-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, що був номінально домашнім для «Динамо», підопічні Мірчі Луческу у польському місті Лодзь розійшлися миром із турецьким «Фенербахче» - 0:0.

У багаторічній історії виступів у єврокубках український футбольний гранд сім разів завершував перші матчі двохматчевих протистоянь на власному полі безгольовою нічиєю. І статистика не на користь нашої команди - у шести випадках далі проходили суперники і лише в одному продовжували участь у турнірі кияни, передає Укрінформ.

Кубок чемпіонів-1972/1973, 1/4 фіналу

«Динамо» - «Реал» (Іспанія) - 0:0

«Реал» (Іспанія) – «Динамо» – 3:0

Домашній поєдинок кияни вимушені були проводити в Одесі через несприятливі погодні умови у Києві. Не дозволивши вдома іменитому супернику відзначитися, згодом «біло-сині» пропустили тричі в гостях і припинили участь у турнірі. «Реал» дійшов до півфіналу, де поступився майбутньому володарю Кубка чемпіонів - амстердамському «Аяксу».

Кубок чемпіонів-1978/1979, 1/8 фіналу

«Динамо» - «Мальме» (Швеція) - 0:0

«Мальме» (Швеція) - «Динамо» - 2:0

Цього разу «Динамо» приймало суперника у Харкові через реконструкцію стадіону в Києві до Олімпіади-1980. Незадовільний результат у протистоянні з «Мальме» було сприйнято як сенсацію, а шведська команда дісталася фіналу Кубка чемпіонів, де мінімально програла англійському клубу «Ноттінгем Форрест» (0:1).

Кубок чемпіонів-1981/1982, 1/4 фіналу

«Динамо» - «Астон Вілла» (Англія) - 0:0

«Астон Вілла» (Англія) - «Динамо» - 2:0

Знову через раннє поновлення турніру «Динамо» вимушено приймало суперника не в Києві, на півдні - у Сімферополі. «Астон Вілла», здолавши киян, відкрила собі шлях до Кубка чемпіонів (у фіналі бірмінгемці обіграли мюнхенську «Баварію» - 1:0).

Кубок УЄФА-1983/1984, 1/32 фіналу

«Динамо» - «Лаваль» (Франція) - 0:0

«Лаваль» (Франція) - «Динамо» - 1:0

«Динамо» перед цим два сезони поспіль виходило до чвертьфіналу Кубка чемпіонів, і в Кубку УЄФА від киян чекали успішного виступу. Однак скромний французький «Лаваль» виявився нездоланим бар’єром для підопічних Юрія Морозова. Кривдники динамівців припинили свою участь у турнірі після наступної ж стадії, поступившись віденській «Аустрії».

Кубок УЄФА-1996/1997, 1/32 фіналу

«Динамо» - «Ксамакс» (Швейцарія) - 0:0

«Ксамакс» (Швейцарія) - «Динамо» - 2:1

«Динамо» опинилося у кваліфікації Кубка УЄФА, поступившись у відборі Ліги чемпіонів віденському «Рапіду» в обох матчах. Утім, шлях у турнірі рангом нижче також виявився нетривалим для киян. «Ксамакс» вже у наступному раунді вилетів від шведського «Гельсінгборга».

Ліга чемпіонів-2000/2001, 3-й кваліфікаційний раунд

«Динамо» - «Црвена Звезда» (Сербія) - 0:0

«Црвена Звєзда» (Сербія) - «Динамо» - 1:1

Єдиний успіх у двохматчевому протистоянні після домашніх 0:0 кияни відсвяткували у протистоянні з «Црвеною Звєздою» завдяки голу, забитому у виїзному матчі (нині це правило футбольні чиновники відмінили). Вийшовши у подальшому до групи Ліги чемпіонів, «Динамо» набрало чотири очки в компанії бельгійського «Андерлехта», англійського «Манчестер Юнайтед» та нідерландського «ПСВ», і, посівши четверте місце, припинило участь у єврокубках.

Кубок УЄФА-2004/2005, 1/16 фіналу

«Динамо» - «Вільярреал» (Іспанія) - 0:0

«Вільярреал» (Іспанія) - «Динамо» – 2:0

Опустившись до плей-офф Кубка УЄФА із Ліги чемпіонів (динамівці стали третіми у групі, поступившись лише одним очком леверкузенському «Баєру» та мадридському «Реалу»), «біло-сині» вилетіли після першого ж раунду ігор плей-офф. «Вільярреал» припинив боротьбу після чвертьфінальної стадії.

Читайте також: «2+2» додав матч «Фенербахче» - «Динамо» до телепрограми середи

Як повідомляв Укрінформ, матч у відповідь «Фенербахче» - «Динамо» відбудеться у середу на стадіоні «Фенербахче Шюкрю Сараджоглу» у Стамбулі. 

Фото: fcdynamo.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-