Кількість поранених унаслідок російської агресії дітей зросла до 690

Кількість поранених унаслідок російської агресії дітей зросла до 690

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії станом на 26 липня загинули 358 дітей, ще щонайменше 690 дістали поранення.

Про це у Телеграмі повідомляє Офіс Генерального прокурора з посиланням на дані ювенальних прокурорів, передає Укрінформ.

«Більш ніж 1048 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. Станом на ранок 26 липня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося - 358. Зросла кількість поранених - понад 690», - ідеться у повідомленні.

Водночас наголошується, що ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово захоплених та визволених територіях.

За інформацією прокурорів, найбільше дітей постраждали у Донецькій області - 363, Харківській - 194, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 55, Херсонській - 54, Запорізькій - 40.

Повідомляється, що 25 липня внаслідок обстрілу ворогом Красногорівки Донецької області дістала поранення 5-річна дівчинка.

Крім того, вчора внаслідок вибуху російського безпілотника у с. Дубове Ковельського району Волинської області зазнали тілесних ушкоджень 16-річний хлопець та дівчатка 8 та 16 років.

В ОГП поінформували, що внаслідок бомбардувань та обстрілів збройними силами рф пошкоджено 2188 закладів освіти, з них 221 зруйновано повністю.

Читайте також: росіяни готуються до наступу на Сіверськ і Соледар

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-