Жіночий чемпіонат України з футболу стартує 10 вересня

Жіночий чемпіонат України з футболу стартує 10 вересня

Укрінформ
Старт нового сезону чемпіонату України з футболу серед жіночих команд Вищої ліги заплановано на 10-11 вересня.

Як повідомляє пресслужба Української асоціації футболу (УАФ), у розіграші візьмуть участь 12 команд, які зіграють між собою за системою у 2 кола. 11 матчів у першому колі планують завершити до грудня, передає Укрінформ.

Друга половина чемпіонату стартує навесні 2023 року. Команда, яка посіла останнє місце, вибуває до Першої ліги.

Вперше клуби Вищої ліги змагатимуться за дві путівки до Ліги чемпіонів сезону 2023/24. Чемпіон розпочне відбір у 1-му кваліфікаційному раунді «Шляху чемпіонів», друга команда турніру зіграє у 1-му раунді «Шляху представників ліг».

Українська асоціація футболу взяла до уваги звернення від клубів «Житлобуд-1» (Харків) та «Восход» (Стара Маячка, Херсонська область), які не зможуть взяти участь через бойові дії у їхніх регіонах. За клубами зберігаються місця у чемпіонаті 2023/24.

Читайте також: Сайт ФІФА розповів про український жіночий клуб, який тренувався у Цюріху

Нагадаємо, що з сезону 2021), всіх клубів УПЛ має бути своя жіноча команда. Відповідне рішення було ухвалено Виконкомом УАФ у 2020 році в рамках стратегії розвитку жіночого футболу в Україні.

Список учасників Вищої ліги 2022/23: «Атекс» (Київ), «Верес» (Рівне), «Динамо» (Київ), «Дніпро-1 (Дніпро), «Житлобуд-2» (Харків), «ЕМС-Поділля» (Вінниця), «Колос» (Ковалівка, Київська область), «Кривбас (Кр»ивий Ріг, Дніпропетровська область), «Ладомир» (Володимир, Волинська область), «Маріуполь» (Маріуполь, Донецька область), «Пантери (Умань, Черкаська область) та «Шахтар» (Донецьк).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-