Сайт ФІФА розповів про український жіночий клуб, який тренувався у Цюріху

Сайт ФІФА розповів про український жіночий клуб, який тренувався у Цюріху

Укрінформ
Молодіжна команда U21 одного з найкращих жіночих футбольних клубів України - харківського «Житлобуда-1»  останні чотири місяці через війну тренувалася у штаб-квартирі ФІФА в Цюриху. 

Міжнародна федерація футбольних асоціацій на офіційному сайті опублікувала матеріал в якому, зокрема, розповіла, як навчаються українки у Швейцарії в межах спеціальної програми допомоги ФІФА для постраждалих від російського вторгнення, та про особливий матч «Житлобуду-1» U21 у Ліхтенштейні, передає Укрінформ.

Наставниця «Житлобуду-1» U21 Ганна Покус запровадила в команді режим щоденних тренувань, а деякі футболістки навіть виступали за місцеві клуби. У травні українська команда взяла участь у міжнародному турнірі в Італії, де її суперниками були місцевий, а також чорногорський та кіпріотський клуби. Після цього дівчата відвідали фінал жіночої Ліги чемпіонів між «Барселоною» та «Ліоном», який проходив у Турині.

Два тижні тому «Житлобуд-1» U21 вирушив до Цюриха, де зіграв проти команди парламенту Швейцарії, ФК «Гельвеція» та жіночої команди штаб-квартири ФІФА.

На початку липня українки в містечку Руггелль провели незвичайний матч, адже не надто часто клуби грають проти збірних. «Житлобуд-1» U21 зустрівся з національною жіночою командою Ліхтенштейну, яка була створена на початку 2020 року і встигла провести лише шість поєдинків у своїй історії (українські дівчата поступилися з рахунком 0:2). 

Читайте також: Футболістки збірної України обіграли Угорщину у кваліфікації ЧС-2023

Відзначимо, що ФІФА активно допомагає Україні з моменту початку російського вторгнення. Вона організувала відправку до країни кількох партій предметів першої необхідності, включаючи медичне приладдя, ковдри та дитячі товари. Окрім цієї гуманітарної діяльності, ФІФА також ухвалила низку тимчасових регуляторних заходів із метою ефективної допомоги гравцям, тренерам і клубам, які постраждали від війни в Україні.

Фото: fifa.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-