Капітан збірної України з баскетболу: Ми перемогли завдяки агресивному захисту

Капітан збірної України з баскетболу: Ми перемогли завдяки агресивному захисту

Ексклюзив
Укрінформ
Національна збірна виграла Грузію у кваліфікації на чемпіонат світу.

Капітан української баскетбольної збірної Денис Лукашов вважає, що у переможному «домашньому» матчі в Ризі зі збірною Грузії (79:66), успіх прийшов завдяки виконанню тренерської установки на агресивну гру в захисті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша тактика сьогодні вибудовувалась на агресивній грі у захисті. Готували її спеціально для Грузії. Три тижні відпрацьовували, тренували саме цей захист. При цьому у нас часто бував «розмін», і ми змушували суперників діяти у незручних ситуаціях. Мабуть, це стало для них сюрпризом», – пояснює капітан української збірної.

За його словами, тренер Айнарс Багатскіс наголошував, що після агресивного захисту його підопічним потрібно намагатися прискорити гру, оскільки Грузія грає в баскетбол розумний, але не дуже швидкий.

«Нам треба було зробити те, до чого вони не звикли. І в нас непогано виходило. Іноді ми тікали у швидкий прорив, набирали легкі очки У свою чергу, навіть якщо щось програвали, не дозволяли набирати легкі очки супернику (те, що, на жаль, було в Тбілісі). У нас кожен, хто виходив, намагався максимально віддати енергію – насамперед в агресивні захисні дії. Грузини змогли набрати лише 66 очок. Я вважаю, що це добрий показник», - сказав Лукашов.

Капітан збірної України, розігруючий захисник Денис Лукашов із 2019 року грав в українському клубі «Прометей». Після початку російської агресії, підписав у квітні контракт із французьким БК «Нансі», якому допоміг виграти другий дивізіон чемпіонату Франції.

Нагадаємо, 1 липня чоловіча баскетбольна збірна України у четвертому матчі першого етапу кваліфікації чемпіонату світу-2023 на «Арені Рига» у Латвії завдала поразки команді Грузії - 79:66 (23:20, 24:14, 13:10, 19:22) . Найрезультативнішими у складі команди Айнарса Багатскіса стали В'ячеслав Бобров із 17 очками та 8 підбираннями та Святослав Михайлюк, який заробив 16 очок та зробив 6 підбирань.

В іншому поєдинку квартету Іспанія обіграла вдома Північну Македонію 80:44 (19:17, 26:6, 17:8, 18:13).

4 липня у Скоп'є «синьо-жовті» протистоятимуть Північній Македонії. 7 липня збірна України зіграє в Ризі перенесений матч проти чемпіонів світу іспанців (ця гра є особливо важливою для подальшого турнірного шляху).

Читайте також: Багатскіс: Правильні рішення та бажання допомогли нам здобути перемогу

Як повідомляв Укрінформ, на старті відбіркового турніру українці поступилися грузинам (83:88), перемогли Північну Македонію (78:61) та програли іспанцям (74:88).

Україна забезпечила собі вихід із групи до наступного етапу кваліфікації.

Турнірне становище: Іспанія – 8 очок (після 4-х ігор), Грузія – 8 (5), Україна – 6 (4), Північна Македонія – 5 (5).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-