Вімблдон. 5 день. Народження нової зірки: Цуренко з боєм поступилась в 1/16 британського турніру.

Вімблдон. 5 день. Народження нової зірки: Цуренко з боєм поступилась в 1/16 британського турніру.

Укрінформ
Нездійсненна мрія Цуренко, Вімблдон змінює свої правила на користь України та беззаперечна перемога Джоковича.

Українці відчайдушно захищають спортивний фронт на міжнародній арені. Яскраве підтвердження – Леся Цуренко і її бойова манера гри. Українка повторила свій персонал бест на Вімблдоні: як і в 2017 році вона знову пройшла до третього кола трав’яного мейджора. Аби покращити свій особистий рекорд та пройти до стадії 1/8, Лесі потрібно було обігрувати молоду німкеню Юле Німаєр.

Цуренко vs Німаєр. Матч достойний фіналу

Тенісистки на перший погляд одного рівня – Цуренко зараз 101 ракетка світового рейтингу, а Німаєр – 97. Хай там як, місце розташування в таблиці найкращих WTA – це єдине, що їх об’єднує. Українка – несамовито працьовита, з багажем досвіду за спиною, яка, так би мовити, «собаку з’їла» на таких турнірах. Німкені ж всього 22: їй нічого втрачати. Крім юнацького максималізму, впевненості додавала й перемога у другому колі над третьою ракеткою світу Анетт Контавейт.

Ще до початку матчу багато експертів прогнозували перемогу німкені та українка з перших хвидин довела, що легкої гри для Німаєр не буде. Леся брейканула на старті поєдинку, потім взяла свої подачі, після чого зробила подвійний брейк. Здавалось, молода Юле не впоралась із хвилюванням, але їй вдалось довести протилежне. Вона не просто зрівняла рахунок за геймами, а й виграла партію.

Читайте також: Цуренко поступилася Німаєр у третьому колі Вімблдона

Другий сет почався ідентично: Цуренко вела в рахунку, а Німаєр була в ролі переслідувачки. Саме в цей момент на Вімблдоні усі могли спостерігати за народженням нової зірки! Юле мала свій сценарій, змушувала українку багато захищатись та втомлювала довгими розіграшами, змушуючи Лесю багато рухатись. Українка трималась гідно і змогла зрівняти рахунок за партіями.

Долю поєдинку визначив третій сет. Ні, Цуренко не була слабкою, вона почала грати занадто емоційно. У неї не виходили її напрацьовані комбінації, шкутильгала точність, і, врешті, українка не змогла здобути перемогу в цій грі. Цуренко стала першою тенісисткою на турнірі, яка виграла найбільше геймів у Німаєр, але виграти поєдинок їй не вдалось: 4:6, 6:3, 3:6. Юле проходить в 1/8 турніру, де зустрінеться із британкою Хізер Вотсон. 

Порушити правила і підтримати Україну.

У матчі проти Ангеліни Калініної всі помітили синьо-жовту стрічку на формі Лесі Цуренко. Хіба це не грубе порушення правил дрескоду на Вімблдоні? Скоріше приємний виняток, який організатори зробили на користь України. Цього сезону тенісистам дозволили мати синьо-жовту символіку аби виразити солідарність всій українській спільноті.

Читайте також: Вімблдон: Костюк із Мартинцовою програли у другому колі парної сітки

Підтримати Україну вирішила наша подруга Іга Швьонтек яка неодноразово виступала з синьо-жовтою стрічкою та говорила про страшні події в Україні. Наші тенісистки теж не відставали від нововведень: Ангеліна Калініна причепила синьо-жовтий бантик на свою тенісну сумку, а Леся Цуренко проводила матчі із синьо-жовтою стрічкою на ігровій формі.

Організатори Вімблдону всіма способами підтримують українську державу, що не може не розчулювати українців. Дякуємо!

Читайте також: Надія Кіченок вийшла до третього кола парного розряду Вімблдона

Чергова перемога легенди

Новак Джокович продовжує свій шлях за черговим титулом, не викликаючи жодних сумнівів стосовно своєї гри. В третьому колі Вімблдона екс-перша ракетка світу без проблем розібрався зі своїм партнером по збірній Міоміром Кецмановичем. Новак під нуль забрав перший сет: це безумовно додало йому впевненості. Як наслідок, Джокович за півтори години часу переміг 22-річного Міоміра у трьох сетах: 6:0, 6:3, 

В 1/8 фіналу він протистоятиме Тіму Ван Рейгховену з Нідерландів.

Екс-перша ракетка України Сергій Стаховський також проаналізував головні події 5 ігрового дня Вімблдона.

Фото: Getty Images

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-