Банатскіс: Завдання наших баскетболістів - нічого не дозволити Грузії

Банатскіс: Завдання наших баскетболістів - нічого не дозволити Грузії

Укрінформ
Чоловіча збірна України з баскетболу у кваліфікації чемпіонат світу-2023 1 липні зіграє у столиці Латвії «домашній» матч проти національної команди Грузії.

Головний тренер нашої команди Айнарс Багатскіс пфід час пресконференції у Ризі назвав грузинську збірну «розумною командою», яка бере у грі все, що їй дозволяє суперник, передає Укрінформ. 

«Дякуємо Федерації баскетболу Латвії, яка нас підтримала з перших днів початку війни з рф. Грузія, на мій погляд, розумна команда, яка візьме все, що їй дозволиш. Наше завдання нічого їй не дозволити. Дуже потребуємо підтримки і українців, і латишів. Хотілося б, щоб на арені був шостий гравець, який пожене нас вперед. Ми не дарма вибрали Ригу як домашню арену. Латиський глядач останнім часом не розпещений такими суперниками. Так, збірна Латвії грає добре, але такі команди як Грузія та Іспанія - збірні найвищого рівня», - сказав тренер.

Український баскетболіст НБА Святослав Михайлюк вважає виступи за національну команду своїм соціальним обов'язком. 

«Повірте, я завжди готовий їхати у збірну України, це мій спортивний та соціальний обов’язок перед баскетбольною школою, що мене виховувала, перед Україною, де я виріс. Тим більше тепер, коли нашій країні, як ніколи, потрібні підтримка та об’єднання. Я радий бути разом з командою. Ще одним мотивом приїзду є турнірна ситуація - ми маємо хороші шанси вдруге поїхати на чемпіонат світу, нам потрібно це зробити. Цілком вірогідно зграю в усіх трьох матчах, важливо аби здоров’я дозволило», - заявив баскетболіст.  

Читайте також: Україна - Грузія: історія зустрічей національних баскетбольних збірних

Матч Україна - Грузія розпочнеться 1 липня на «Арені Рига» о 19.00 за київським часом. 

Турнірне становище у відбірковій групі G: Грузія - 7 очок (після 4-х ігор), Іспанія - 6 (3), Україна - 4 (3), Північна Македонія - 4 (4). 

Фото: fbu.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-