Вімблдон. 3 день. На турнірі залишилась одна українка: Цуренко сенсаційно проходить у третє коло

Вімблдон. 3 день. На турнірі залишилась одна українка: Цуренко сенсаційно проходить у третє коло

Укрінформ
Українське дербі в Британії, невезіння Костюк та прогнозована перемога Джоковича.

Вперше за 14 років троє українок зіграли у другому колі Вімблдона. Тоді, у 2008 році стартовий раунд подолали сестри Бондаренки, а також Тетяна Перебийніс, проте вийти до 1/16 не зуміла жодна з них. Цього разу нам є за кого вболівати у третьому колі.

Цуренко – жінка зі сталевими нервами

Вони ніколи не зустрічались на корті одна проти одної та часто грали по одну сторону барикади, представляючи нашу країну. Леся Цуренко та Ангеліна Калініна – тенісистки Збірної України, дві абсолютно різні спортсменки як за характером так і за стилем гри. Цуренко бере участь у Вімблдоні з 2011 року, для Ангеліни Калініної – це дебютний виступ в основній сітці турніру.

Читайте також: Вімблдон: Цуренко обіграла Калініну і вийшла до третього кола турніру

У другому колі Вімблдону жереб звів наших тенісисток в очному протистоянні. Українське дербі, яке ще вчора не викликало особливої уваги в публіки, закохало в себе чималу кількість вболівальників. Матч розпочався із брейку Калініної. Саме він допоміг першій ракетці України забрати перший сет. Здавалось, далі ситуація буде прогнозованою: Калініна дотисне Цуренко та спокійно пройде далі. Натомість, у Лесі Цуренко був свій сценарій. Друга партія йшла на рівних, суперниці забирали свої подачі і вичікували на помилку одна одної. Досвід таки взяв верх над молодістю: Цуренко брейканула і врешті зрівняла рахунок у матчі. Третій сет став вирішальним. Калініна виглядала доволі таки втомленою натомість Цуренко, здавалося, зроблена зі сталі. Леся не знижувала темп гри, продовжувала атакувати та зберігала цілковитий спокій, який прослідковувався в стабільності її гри. Терпіння, міць та невимовна жага до перемоги таки допомогли: у трилері, який тривав понад 2 з половиною години, перемогу здобула Цуренко:  3:6, 6:4, 6:3.

Тепер Леся за крок від нового особистого рекорду. У 2017 вона вже грала в третьому колі Вімблдону – це її найкращий результат у кар’єрі, тож тепер у Цуренко з’явилась можливість його покращити. Суперницею українки в 1/16 стане ще одна дівчина-несподіванка турніру – Юле Німаєр. Німкеня створила сенсацію, вибивши зі змагань 3 ракетку світу Анетт Контавейт.

Читайте також: Марта Костюк програла у другому колі Вімблдонського турніру

Здали нерви + невезіння. Чому програла Костюк

Теніс – гра тактик, гра фізичної витривалості, а також гра психології. Мова про «роботехніку», коли тенісистка вміє зібратись у потрібний момент, коли поточний результат ніяк не впливає на подальший хід матчу. Саме це стало визначальним у поєдинку Марти Костюк.

Гру проти Чжан Шуай українка розпочала жваво, нав’язувала свій теніс, що врешті дало свої плоди. Марта вела з рахунком 5:3, та потім все пішло шкереберть. Костюк упустила три сетболи на подачі суперниці, далі Шуай змогла зрівняти рахунок за геймами та довести сет до тай-брейку, де здобула перемогу.

Друга партія стала фатальною. Марта багато нервувала, робила дитячі помилки та виграла лише 2 гейми. Та на цьому виступ Костюк на Вімблдоні не закінчується. Шанс показати себе буде, але вже в парному розряді разом з чешкою Терезою Мартінцовою.

Читайте також: Надія Кіченок вийшла до другого кола парного розряду Вімблдона

Джокович впевнено крокує за сьомою чашою Вімблдону

А от кому можна лише позаздрити у стійкості та впевненості в собі так це Новаку Джоковичу. Після нелегкої перемоги на старті турніру, серб зміг реабілітуватись та провести блискучий матч.

У другому раунді екс перша ракетка світу і сліду не залишив від представника Австралії, Танасі Коккінакіса. Гра пройшла за повного домінування серба та закінчилась тріумфальною перемогою: 6:1, 6:4, 6:2.

Ця перемога стала для Джоковича 23 звитягою поспіль на Вімблдоні. Востаннє він зазнавав поразки на трав’яному мейджорі в 2017 році.

Фото: btu.ua.org, Getty Images, EPA 

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-