Вімблдон. 1 день. Українка точно зіграє у третьому колі турніру

Вімблдон. 1 день. Українка точно зіграє у третьому колі турніру

Укрінформ
Перемоги Цуренко і Калініної, майбутнє дербі між українками. 

Почалося. Найкращі тенісисти планети зібрались у Великій Британії аби поборотись за головний трофей змагань. Срібну позолочену чашу отримає чемпіон чоловічих індивідуальних ігор. Жінки натомість позмагаються за так зване «Блюдо Розуотер» - тацю зі срібла. Так як завдяки росіянам рейтингові очки на Вімблдоні не розігруватимуться, призовий фонд турніру становитиме рекордні 40, 4 млн фунтів. Переможець одиночного розряду отримає 2 млн фунтів. Змагання традиційно триватиме два тижні. 

Українське дербі на Вімблдоні

Відкрила трав'яний мейджор для українського вболівальника Леся Цуренко. Головним приводом для тривоги у вболівальників була не суперниця нашої тенісистки, а лікоть українки. Леся довгий час заліковує травму, і саме це часто заважає їй показувати ту гру, яку ми всі від неї чекаємо. Та, на щастя, цього разу без лікарів. Цуренко провела гру на досвіді та переграла господарку змагань Джоді Баррейдж у двох сетах – 6:2, 6:3. Матч тривав 1 годину та 13 хвилин. 

Таким чином, вперше за чотири роки Леся Цуренко зіграє у другому колі Вімблдону. Своїми емоціями від гри та змагань загалом українка поділилась в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

«Вімблдон особливий своїм унікальним покриттям. Воно дуже специфічне, не схоже ні на яке інше, аби перемагати тут – треба модифікувати свою гру. Сезон короткий, дуже швидкий перехід з грунту на траву. Сьогоднішній матч був швидким, особливої боротьби не було. Мені вдалось відіграти стабільно та вдало прийняти подачі Джоді. Я почуваю себе добре у фізичному плані, лікоть, чесно скажу, дозволяє грати, але не на 100 відсотків. Я дуже багато часу приділяю цьому: масаж, процедури. Наступний матч проти Ангеліни. Ніколи не грала з нею на турнірах, лише тренувались разом. На Вімблдоні специфічне покриття, побачимо як воно буде на траві», - сказала Цуренко.

Читайте також: Вімблдон: Калініна вийшла до другого кола і зіграє з Цуренко

Саме Ангеліна Калініна стане другою суперницею Лесі Цуренко. На відміну від досвідченої Цуренко, яка вперше зіграла на Вімблдоні у 2011 році, для Калініної – це дебютний виступ в основній сітці турніру. Тож вочевидь і рівень напруги зовсім інший. Особливої відповідальності Ангеліні додає й те, що зараз вона перша ракетка України. До речі, в оновленому рейтингу WTA 25-річна тенісистка займає 34 місце – це її особистий рекорд. 

Матч проти угорки Анни Бондар виявився дуже нервовим для українських фанів. Калініна програла перший сет, проте далі змогла реабілітуватись та на характері здобути перемогу – 4:6, 6:2, 6:4.

За іронією долі, а точніше за жеребкуванням турніру наступну гру дівчата проведуть одна проти одної. Тож вже гарантовано можемо констатувати, що одна українка точно зіграє у третьому раунді змагань. Хто це буде? Дізнаємось вже за два дні.

Важкий старт чемпіона

Чинний чемпіон Вімблдону, Новак Джокович захист титулу розпочав із прогнозованої перемоги, хоча перемога була не такою простою як би хотілось сербу.

Читайте також: Цуренко обіграла британку Берредж на старті Вімблдона

Зустріч із Квон Сон У тривала 2 години 28 хвилин. Джокович 15 разів подав навиліт, припустився двох подвійних помилок і реалізував чотири брейк-пойнти з восьми. При цьому екс-перша ракетка світу віддав один сет своєму супернику. Врешті, 6:3, 3:6, 6:3, 6:4. У другому раунді серб зіграє проти Танасі Коккінакіса з Австралії. 

Спеціально для Укрінформу колишня «перша ракетка» України Сергій Стаховський проаналізував перший ігровий день Відмблдона та розповів, чому Новак Джокович мав проблеми на старті турніру.

Фото: btu.org.ua, Getty Images

Діана Кондратюк, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-