Деякі федерації хочуть задіяти спортсменів з рф під нейтральним прапором

Деякі федерації хочуть задіяти спортсменів з рф під нейтральним прапором

Укрінформ
Майже всі спортсмени з рф відсторонені від участі в міжнародних змаганнях, проте деякі федерації бажають повернення росіян під нейтральним прапором.

Про це сказав міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт, повідомляє Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

«Ми будемо і надалі посилювати тиск, щоб російських та білоруських спортсменів не було на міжнародних спортивних майданчиках. У нещодавньому зверненні до Всеукраїнських федерацій з олімпійських та неолімпійських видів спорту наголосив на необхідності кожному на своєму рівні докладати зусиль для перешкоджання виступам російських та білоруських спортсменів на міжнародних змаганнях», - сказав Гутцайт. Міністр повідомив, що в рамках Спортивного форуму ЄС зустрічався із міністрами спорту інших країн, зокрема з міністром спорту Франції, президентами національних спортивних олімпійських комітетів Європи, президентами міжнародних федерацій. Там він вкотре зауважив, що російські та білоруські спортсмени не можуть брати участь у міжнародних змаганнях ані під національним, ані під нейтральним прапором.

Читайте також: Світоліна виставить свої лоти на благодійному аукціоні у Лондоні

Гутцайт подякував європейським партнерам, які підтримують таку позицію та солідарні з Україною.

«Більше ніж 40 країн прийняли наших спортсменів і тренерів. Їм надається всебічна допомога, надаються для користування найсучасніші бази для тренувань. Перші місяці війни тренування наших спортсменів було практично безкоштовним. Це безпрецедентна допомога міжнародної спортивної спільноти нашим спортсменам у такий складний час», - наголосив він.

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська рф обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-