Георгій Зантарая: Міжнародна федерація дзюдо дуже залежна від російських спонсорів

Георгій Зантарая: Міжнародна федерація дзюдо дуже залежна від російських спонсорів

Укрінформ
Український спортсмен обурився рішенням IJF допустити до змагань в Монголії росіян і білорусів.

Український дзюдоїст Георгій Зантарая пояснив своє рішення відмовитися від титулів, якщо Міжнародна федерація дзюдо (IJF) дозволить російським та білоруським спортсменам виступати на турнірі «Великого шолома» в Монголії під нейтральним статусом, повідомляє «Сніданок з 1+1», передає Укрінформ.

«Цього не можна робити, бо це буде тенденція для інших видів спорту. Доки в нас йде війна, доки нам весь світ допомагає, і всі міжнародні компанії повиходили з бізнесу росії, російський спорт намагається через спортсменів зайти на світову арену. Я не хочу бути причетним до цієї федерації, за яку я виступав, яку я популяризував, доки вони підтримують такі рішення. На мій погляд, Міжнародна федерація дзюдо дуже залежна від російських спонсорів. Один із найбільших спонсорів – російські компанії», - сказав Зантарая.

Він також зауважив, що українські спортсмени не мають змоги тренуватися повноцінно через російське вторгнення в Україну.

«Стандарти спорту сьогодні якість двосторонні. Якщо спорт є чесною грою, а росія кидає бомби, вбиває людей, і наші спортсмени не можуть займатися повноцінно – це не є спорт і чесна гра. І це в той час, коли російські спортсмени мають повноцінну підготовку», – сказав Зантарая. 

Читайте також: Гутцайт: У разі допуску спортсменів рф та рб до участі у змаганнях українські спортсмени готові бойкотувати такі змагання

Як повідомляв Укрінформ, раніше Міжнародна федерація дзюдо дозволила росіянам на білорусам брати участь у турнірах «Великого шолома» під нейтральним статусом.

Турнір «Великого шолома» в Монголії відбудеться 24-26 червня.

Фото: НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-