Ірландія – Україна: початок нової історії

Ірландія – Україна: початок нової історії

Укрінформ
Підопічні Олександра Петракова стартують у черговому розіграші Ліги націй.

8 червня національна збірна України з футболу в Дубліні на стадіоні «Авіва»  зіграє проти Ірландії в 1 раунді 1 квартету ліги B у Лізі націй. «Синьо-жовті» підходять до поєдинку після поразки від Вельсу. Підопічні Петракова мають пригнічений моральний і фізичний стан лідерів. Поряд з тим, цей матч може стати початком нової історії. Про шанс реабілітуватися, вітрину для молоді й незмінні цілі національної збірної читайте в матеріалі від Укрінформу.

Біль поразки лікують перемогами

Україна знову не пройшла до фінальної частини чемпіонату світу. Цей удар став болючим перш за все для гравців. Звісно, виступити на Мундіалі – це мрія кожного футболіста. Сльози Ярмоленка з Яремчуком в Кардіффі яскраво це підтверджують. Поряд з тим, варто рухатися далі.

Ліга націй – це фактично альтернатива товариським іграм. Про недоцільність цих змагань неодноразово висловлювалися світові футбольні зірки, зокрема Кроос і Куртуа. Для нас же сьогодні це шанс розібратися з не закритим гештальтом. Через пандемію коронавірусу збірна України минулоріч вилетіла з  першого дивізіону Ліги націй. Історія з недобором гравців для заявки, рішення швейцарського кантону заборонити проведення матчу і, як наслідок, технічна поразка 0:3. Час повертати своє.   

Читайте також: Петраков: Є травми у нас: вибули Бущан і Степаненко

Саме такої думки дотримується головний тренер збірної України Олександр Петраков. «Я вже казав, що на цьому(поразка від Вельсу - ред.) життя не закінчується. Це вже пройшло, день прожив, того дня вже не повернеш. Сторінку перевернув - так і живеш. Треба забувати і йти далі. Завтра гра, все можна виправити. Це спорт», - пояснив коуч «синьо-жовтих» на передматчевій прес-конференції напередодні матчу з Ірландією.

Шанс «продати» себе або молодь має вразити світ

Формат проведення національного чемпіонату і, власне, його функціонування в майбутньому залишається відкритим питанням. Причина цьому відома – війна проти загарбницької росії. Саме час заявляти про себе. В кризовій ситуації варто рухатися вгору. За останньою інформацією Мудрик за крок від Леверкузена, на черзі - європейський вояж Довбика.

Читайте також: Букмекери дали прогноз на матч Ірландія - Україна

Молоді українські таланти повинні сповна використати шанс і «продати» себе. Мова йде не тільки про Мудрика і Довбика. Забарний, Шапаренко, Циганков, Попов, Бондар і Пихальонок(в різній мірі) мають шанс змінити прописку. Залишилося лише довести профпридатність на європейській арені.

В перспективі ми матимемо якісних легіонерів для збірної. Клуби натомість отримають життєво важливі гроші і продовжать функціонувати. Щобільше, шанс проявити себе буде. Головний тренер збірної України  вже анонсував масштабні зміни в складі, порівняно з матчем проти Вельсу. Ось він - шанс довести світу, чого варта наша молодь.

Нам своє робити

Попри все, головне завдання збірної незмінне. В Україні триває війна. Українці продовжують щоєдуху боронити свою землю. Задля основного тріумфу необхідно багато факторів, зокрема й перемоги на міжнародній спортивній арені.

Читайте також: Збірна України матчем з Ірландією стартує у Лізі націй УЄФА

«Зараз усі знають, який момент у країні. І у нас є можливість привертати увагу до подій, що відбуваються в Україні. Президент Зеленський в одному зі своїх звернень сказав, що кожен, хто на своєму місці може допомагати допомагати Україні та армії – має це робити. Я вважаю, що ми зараз на своєму місці та допомагаємо Україні», - пояснив важливість матчу і свою роль Сергій Сидорчук.

Сьогодні головна команда стартує в черговому турнірі. Ірландія - Україна, Дублін, стадіон «Авіва», 21:45!

Віталій Ткачук, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-