Parimatch Foundation надав медичну допомогу Харківському обласному центру служби крові

Parimatch Foundation надав медичну допомогу Харківському обласному центру служби крові

Укрінформ
Підтримка медиків та медичних установ наразі вкрай необхідна, адже це окремий фронт, на якому щодня рятують сотні життів. 

Благодійний фонд Parimatch Foundation забезпечив Харківський обласний центр служби крові комплектом витратних матеріалів, які дали змогу закладу продовжити роботу в умовах війни. Мова йде про реагенти для аналізатора гемостазу – тромбоеластографа TEG5000 виробництва Haemonetics (США), який станція використовує для надання оперативної медичної допомоги військовим та цивільному населенню з розладами згортальної системи крові. Запасів комплекту витратних матеріалів вистачить на проведення 300 досліджень.

Допомога від Фонду була надана в рамках проекту Ukraine Hospitals Appeal, який реалізовує міжнародний благодійний фонд Parimatch Foundation спільно з фондом WeHelpUkrainians та відомими британськими лікарями. Мета ініціативи – надання медичної допомоги в Україні.  

Читайте також: Parimatch Foundation запустив курс «Кризова психологічна допомога» для психологів ІРЦ

«Надані витратні матеріали дають нам змогу продовжувати лікувати людей із застосуванням однієї із найсучасніших методик аналізу роботи системи крові – тромбоеластографії. Завдяки цій методиці ми можемо дуже швидко оцінити ризик кровотечі чи навпаки – тромбозу, обрати правильну тактику лікування та врятувати життя. Зважаючи на те, що Харківська область постійно під обстрілами, кількість поранених з масивними крововтратами як серед військових, так і цивільного населення постійно зростає. Тепер ми можемо продовжувати ефективно працювати і допомагати людям в умовах війни», - коментує Ігор Скирда, кандидат медичних наук, лікар-трансфузіолог Харківського обласного центру переливання крові.

Військова агресія призвела до гуманітарної кризи. Сотні закладів, в тому числі і Харківський обласний центр служби крові зазнали прямих обстрілів та бомбардувань, кардинально змінилися умови роботи працівників. У цих умовах центр крові продовжує працювати і рятувати життя цивільних громадян та військових.

Читайте також: «Шахтар» та Parimatch Ukraine проводять аукціон допомоги українцям

«Харківський обласний центр переливання крові, як і сотні інших закладів системи охорони здоров’я, зазнав обстрілів та бомбувань. Через те, що ми працюємо безпосередньо в зоні бойових дій і медичні склади знищено, ми не маємо доступу до деяких критично важливих медичних виробів. До нас постійно звертаються, тому ми маємо надавати оперативну медичну допомогу населенню. Завдяки тому, що Parimatch Foundation відреагував на наше звернення, ми тепер можемо продовжити допомагати харків’янам та військовим, які мають розлади системи згортання крові», - зазначила заступник директора з медичної частини Харківського обласного центру переливання крові Олена Молігон.

Підтримка медиків та медичних установ наразі вкрай необхідна, адже це окремий фронт, на якому щодня рятують сотні життів. Директор представництва міжнародного благодійного фонду Parimatch Foundation в Україні Вадим Місюра впевнений, що разом ми можемо не лише полегшити роботу лікарів, які щодня борються за людські життя, але й наблизити нашу перемогу.

Читайте також: Ми народжені в Україні. І ми заряджені перемагати! – СЕО Паріматч Україна

«У цей складний для всієї країни час, ми акумулюємо всі сили на підтримку України. Під час війни Фонд запустив нову програму «Допомога Україні» в рамках якої ми обʼєднуємо зусилля та партнерів у сферах медичної, психологічної, соціальної та гуманітарної підтримки. Ukraine Hospitals Appeal – один із проектів програми в рамках якої ми допомагаємо медичним закладам та лікарям», - розповів Вадим Місюра.

Нагадаємо, що з початком війни Parimatch Foundation також відкрив збір пожертв для порятунку мирного населення, яке опинилося у гарячих точках України. Всі зібрані кошти підуть на закупівлю і доставку продовольства, медикаментів, речей першої потреби, а також на організацію евакуації з тимчасово окупованих територій нашої країни та територій, де ведуться бойові дії. Задонатити можна за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-