Збірна України з кіберфутболу не зіграє на FIFAe Nations Cup 2022

Збірна України з кіберфутболу не зіграє на FIFAe Nations Cup 2022

Укрінформ
Збірна України з кіберфутболу в дисципліні FIFA завершила виступи в основному раунді кваліфікації чемпіонату світу з електронного футболу - FIFAe Nations Cup 2022. 

Українська команда посіла восьме місце у групі А й вибула з подальшої боротьби за потрапляння на світову першість, передає Укрінформ.

Наша збірна у складі Андрія CIG_ST92 Шакалова, Ярослава ECF_BlackStar98 Гурмака та Олексія ForlanFS Мерсера провела матчі-відповіді групової стадії в режимі «2 на 2» симулятора FIFA 22 на платформі PlayStation 5 зі збірними Австрії, Сербії, Португалії, Ірландії, Іспанії, Фінляндії та Швейцарії.

Попри відверто невдалі виступи в першій частині змагань, другий ігровий день збірна України розпочала з обнадійливої розгромної перемоги над Ірландією - 4:0.

У протистоянні з австрійцями наші кіберфутболісти хоч і пропустили першими, проте їм вдалося відігратися, і протягом зустрічі саме «синьо-жовті» мали більше шансів на те, аби вирвати перемогу. Але - 1:1.

Ключовими в турнірному контексті стали три поспіль програші - збірним Сербії, Фінляндії та Португалії. І якщо поразка від португальців із рахунком 1:3 виглядала закономірною, зважаючи на те, що піренейці не програли жодного матчу протягом основного раунду, то у двох інших зустрічах наші хлопці могли набирати очки. На жаль, в обох випадках долю поєдинку вирішував один м’яч на користь суперників.

Але збірна України до останнього чіплялася за шанс залишитися у грі. Цьому посприяла закономірна перемога над Швейцарією - 3:0.

Аби посісти шосте місце, яке б дозволило українським кіберфутболістам зіграти в нижній сітці 1/16 фіналу, конче потрібно було вигравати в заключному протистоянні, з Іспанією. Прикро, але іспанці реалізували свої шанси й залишили українську команду за бортом чемпіонату світу - 0:4.

Читайте також: Збірна України з FIFA візьме участь у турнірі задля підтримки ЗСУ

Таким чином, за підсумками двох ігрових днів основного раунду кваліфікації FIFAe Nations Cup 2022 збірна України з дев’ятьма очками посіла восьме місце у групі А і втратила шанси кваліфікуватися на світовий форум з електронного футболу.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-