Український рекордсмен Книги Гіннесса виступив на чемпіонаті світу ITF

Український рекордсмен Книги Гіннесса виступив на чемпіонаті світу ITF

Укрінформ
98-річний український рекордсмен Книги рекордів Гіннесса Леонід Станіславський зіграв на ITF Super Seniors World Individual Championships у США.

Українець вийшов на корти чемпіонату світу у Палм-Біч проти американця Джорджа Маккейба. Поєдинок завершився з рахунком 6:1, 6:1 на користь господаря змагань, який на десять років молодший за нашого рекордсмена, передає Укрінформ.

Станіславський був свідком початку бомбардувань Харкова, одного з найбільш постраждалих від російської агресії міст. Пізніше українець, рекордсмен Книги рекордів Гіннесса як найстаріший тенісист, приїхав у Польщу до дочки. Під час перебування в країні Леонід Станіславський став почесним гостем на матчі Кубка Біллі Джин Кінг Польща - Румунія, а також зіграв у теніс із ексдругою ракеткою світу Агнешкою ​​Радваньською, яка спеціально приїхала до Любліна.

«Нині в Україні жахливі часи, бо йде війна. Для мене велика честь грати в теніс у Сполучених Штатах і представляти Україну. Теніс - це життя для мене. Коли я був молодший, не уявляв, що теніс гратиме настільки велику роль. Тепер відчуваю це постійно. Я не можу жити без тенісу. Мені нелегко перебувати тут. Не забувайте про мій вік, мені 98 років, але я намагався бути сильним», - поділився емоціями після гри в США Леонід Станіславський.

Читайте також: Організатори «Ролан Гаррос»-2022 назвали розмір призового фонду турніру

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти рф триває 72-й день.

Фото: Daniel Kopatsch. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-