Організатори «Ролан Гаррос»-2022 назвали розмір призового фонду турніру

Організатори «Ролан Гаррос»-2022 назвали розмір призового фонду турніру

Укрінформ
Організатори другого сезону турніру тенісного серії Grand Slam «Ролан Гаррос», який пройде в Парижі, назвали розмір призового фонду.

Він нинішнього року становитиме 43,6 млн. євро, що на 6,8% вище, ніж 2019 року (останній турнір, який провели у нормальних умовах, без ковідних обмежень), передає Укрінформ. 

Призовий фонд у чоловічому та жіночому одиночному розряді збільшиться на 1,43% порівняно з 2019 роком. Крім того, організатори збільшили суму призових для тих, хто програв у першому колі - на 35% вище, ніж 2019 року і на 3% вище, ніж минулого сезону.

Читайте також: Калініна поступилася швейцарці Тайхман місцем в 1/2 фіналу турніру WTA у Мадриді

Збільшено також призовий фонд для учасників кваліфікації. Нинішнього сезону він на 66% вищий, ніж 2019 року і на 30% вищий, ніж у минулому. На думку організаторів, підвищення призових для кваліфікації та першого кола основної сітки покликане допомогти гравцям, які найбільше постраждали через пандемію коронавірусу.

Чемпіони змагань отримають по 2,2 млн. євро, що трохи менше, ніж у сезоні-2019 (2,3 млн. євро), але на 700 тис євро більше, ніж минулого року, коли змагання проводилися з ковидними обмеженнями.

Читайте також: Людмила Кіченок зіграє у півфіналі турніру WTA в Мадриді

2022 року кваліфікація «Ролан Гаррос» стартує 16 травня, а ігри основної сітки пройдуть з 22 травня по 5 червня.

Торік чемпіоном у чоловіків став серб Новак Джокович, а у жінок - Барбора Крейчикова з Чехії.

Фото: btu.org.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-