Австралія закликає зняти росіянина Лісіна з посади президента Міжнародної федерації стрільби

Австралія закликає зняти росіянина Лісіна з посади президента Міжнародної федерації стрільби

Укрінформ
«Австралійці підтримують народ України, і наш уряд надалі закликатиме міжнародну спортивну спільноту виявляти свою солідарність».

Міністр спорту Австралії Річард Колбек підтримує заклик відсторонити росіянина Володимира Лісіна від посади президента Міжнародної федерації спортивної стрільби (ISSF). Про це повідомив представник міністра, передає Укрінформ.

«Уряд Австралії підтримує будь-яке рішення про заборону або зняття російських та білоруських спортсменів, команд або спортивних адміністраторів з їх посад у рамках нашого постійного засудження неспровокованої та невиправданої війни росії проти України.

Читайте також: Росіян слід вигнати з усіх керівних посад в міжнародних спортивних федераціях

У погодженій заяві, опублікованій минулого місяця, міністр Колбек приєднався до міністрів спорту 37 країн світу, закликаючи до відсторонення всіх окремих спортсменів та команд з росії та білорусі.

Ми просимо Міжнародну федерацію спортивної стрільби запровадити найсильніші заходи проти пана Лісіна, в тому числі усунути його з посади президента.

Австралійці підтримують народ України, і наш уряд надалі закликатиме міжнародну спортивну спільноту виявляти свою солідарність», – заявив представник міністра.

Читайте також: Рада просить МОК і міжнародні спортивні федерації виключити росію і білорусь

Раніше Федерація стрільби України виступила з вимогою відсторонити Лісіна від цієї посади та заявила, що не прийматиме фінансову підтримку від ISSF, допоки її очолює представник РФ.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 57-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-