Росіян слід вигнати з усіх керівних посад в міжнародних спортивних федераціях

Росіян слід вигнати з усіх керівних посад в міжнародних спортивних федераціях

Укрінформ
Бокс, фехтування, шахи, стрільба – ними й досі керують російські функціонери.

Російських спортивних функціонерів треба відсторонити від керівних посад у міжнародних федераціях і асоціаціях. Із такою ініціативою виступив відомий український журналіст Максим Розенко, передає Укрінформ.

«Хочу виступити зі «спортивною» ініціативою. Російських спортсменів відсторонили від міжнародних стартів. Але купа росіян займають керівні посади в міжнародних федераціях. Одіозний росіянин умар кремльов і досі є президентом Міжнародної федерації боксу. алішер усманов - президент Міжнародної федерації фехтування.  владімір лісін - президент Міжнародної федерації спортивної стрільби. васілій шестаков - президент Міжнародної федерації самбо. аркадій дворкович - президент Міжнародної шахової федерації, боріс скриннік - президент Міжнародної федерації бенді (хокей з м’ячем).  Достатньо росіян на керівних посадах і в інших федераціях з ігрових та олімпійських видів спорту. На думку редакції Champion.com.ua, це неприпустимо, їм всім час йти слідом за «русскім кораблем».   

Читайте також: Бокс: Шевченко вимагає дискваліфікувати всіх росіян

Прошу колег підтримати ініціативу будь-яким із запропонованих способів:

Зробити матеріал, де прописати всіх (або більшість) фігурантів, кому потрібно йти за «русскім кораблем». Для спрощення роботи прошу написати в коментарях решту прізвищ росіян, які займають керівні посади (з назвою федерацій).

Написати від наших редакцій листи в МОК та ці Міжнародні федерації з вимогою відсторонити росіян з посад.  Краще навіть один лист з підписом всіх редакцій. І максимально це розповсюдити на наших ресурсах.

У кого ще будуть ідеї, як краще це реалізувати, прошу долучитися з пропозиціями», - написав Розенко.

Читайте також: Росію майже повністю стерли зі світового спорту. Список санкцій

Свою підтримку та бажання допомогти висловив відомий спортивний юрист, президент WBC України Микола Ковальчук.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого Росія завдала ракетного удару по українських містах, а пізніше розпочала повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-