«Ігри нескорених»: українська команда прибула до Нідерландів

«Ігри нескорених»: українська команда прибула до Нідерландів

Фото, відео
Укрінформ
Команда "Ігор нескорених - Україна" прилетіла до Гааги, де найближчі 10 днів братиме участь у міжнародних мультиспортивних змаганнях. На жаль, в спільноті українських учасників є втрати.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ.

«Команда "Ігор нескорених - Україна" прилетіла до Гааги, де найближчі 10 днів братиме участь у міжнародних мультиспортивних змаганнях для поранених військовослужбовців та ветеранів», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, більшість учасників збірної та команди забезпечення – діючі військовослужбовці, які стоять на захисті нашої держави в Збройних Силах України, Територіальній обороні ЗСУ, Національній гвардії України та інших структурах сектору безпеки і оборони України.

Національна збірна України «Ігор Нескорених» прибула до Гааги / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Читайте також: Відбір до збірної Ігор Нескорених пройде у вересні - координатор

В Генштабі відзначили, що сьогодні члени збірної – не тільки наша гордість та опора, а й спортивні дипломати, які вкотре розкажуть всьому світу правду про війну в Україні від першої особи.

«На жаль, у тісній Інвіктус спільноті є втрати, які болять. Серед них – Дмитро Сидорук, ветеран і тренер нашої команди зі стрільби з лука, який загинув вісім днів тому. Також із нами немає Юлії Паєвської – нашої посестри і учасниці збірної, яка досі перебуває в полоні російських окупантів. Ми знаємо, як важко нашій команді далося рішення взяти участь у змаганнях у такий складний період для України. Але знайте, хлопці, ми з вами! З вами вся Україна!», - наголосили в Генштабі

Як повідомляв Укрінформ, «Ігри Нескорених» - це міжнародні спортивні змагання за участі військовослужбовців та ветеранів, які отримали травми, захворювання чи поранення під час виконання службових обов’язків. Мають на меті сприяти розвитку та популяризації спорту, як дієвого засобу реабілітації серед поранених захисників, а також спонукати суспільство й державу створювати для цього необхідні умови.

Читайте також: Ігри Нескорених 2023 року пройдуть у Дюссельдорфі - координатор

9 вересня 2021 року Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо забезпечення безперервності підготовки збірної команди України до участі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-