Росіянина Северюхіна вигнали з команди за нацистське вітання

Росіянина Северюхіна вигнали з команди за нацистське вітання

Укрінформ
Шведська команда з гонок на картингу Ward Racing розірвала з ним контракт.

15-річного росіянина Артема Северюхіна, який продемонстрував нацистське вітання на церемонії нагородження призерів чемпіонату Європи OK-Junior із картингу серед юніорів вигнали з команди, яку він представляв, передає Укрінформ.

Шведська команда Ward Racing, яку він представляв на етапі в Португалії, оголосила про розірвання контракту з росіянином та засудила його дії.

«Ward Racing глибоко соромиться поведінки пілота та найрішучіше засуджує її. Відповідні заходи будуть прийняті негайно.

Читайте також: Вулицями німецьких міст прокотилися автодемонстрації «ображених» росіян

Дії Артема Северюхіна під час церемонії нагородження 10 квітня 2022 року були виключно індивідуальними і жодним чином не відображають погляди та цінності Ward Racing. Навпаки, Ward Racing підтримує міжнародне співтовариство, що засуджує вторгнення росії в Україну, і висловлює свою солідарність з людьми, які страждають через цей неспровокований і жахливий напад.

З початку війни, що триває, наша тверда позиція була продемонстрована за допомогою шоломів і наклейок «Ні війні». Крім того, наразі ми маємо три українські сім’ї, які подорожують з нами, тому що вони не мають дому, куди можна повернутися. Крім того, як громадяни Швеції, ми пишаємося нашою країною, яка прийняла історичне рішення відправити в Україну зброю для боротьби з російською армією.

Відповідно, Ward Racing найрішучіше засуджує особисті дії пілота Артема Северюхіна під час церемонії нагородження 10 квітня 2022 року, оскільки вважає їх проявом неспортивної поведінки, неприпустимим порушенням етичних і моральних спортивних кодексів.

Читайте також: В окупованому Криму торгують вкраденими в Україні автомобілями та побутовою технікою

Цією заявою Ward Racing висловлює свою думку, а також думку всіх спортсменів і співробітників команди Ward Racing. Виходячи з цих міркувань, Ward Racing не бачить можливості для продовження співпраці з Артемом Северюхіним і ініціює процес розриву його гоночного контракту», – йдеться в заяві команди.

Зауважимо, що росіянин має італійську ліцензію та представляв шведську команду на міжнародних змаганнях.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна проти росії продовжується вже 47-й день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-