Гутцайт закликав міністрів спорту з ЄС об’єднати зусилля у протидії російській агресії

Гутцайт закликав міністрів спорту з ЄС об’єднати зусилля у протидії російській агресії

Укрінформ
У Міністерстві молоді та спорту України закликали міністрів спорту держав-членів ЄС об’єднати зусилля у протидії російській агресії проти України та надати допомогу українському спортивному руху у скрутний час.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у пресслужбі Мінмолодьспорту.

"Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт закликав європейських колег протидіяти зухвалій військовій агресії, яка підриває міжнародний правовий порядок, зокрема вживати заходів спільно із спортивними організаціями та фінансовими структурами країн ЄС для продовження санкційного тиску на рф і білорусь", - йдеться в повідомленні. 

Зокрема, мова йде про надання доступу до спортивних баз, забезпечення необхідним обладнанням та інвентарем, залучення команди з видів спорту до спільних тренувань та отримання допомоги щодо спортивних лікарів.

Читайте також: Гутцайт: росіян та білорусів викинули з понад 90% міжнародних змагань

У міністерстві також виступили з ініціативою створення Радою ЄС з питань освіти, молоді, культури та спорту трастового фонду для підтримки відбудови української сфери фізичної культури і спорту.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, а також реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-