У заблокованому Маріуполі загинув чемпіон України з водного поло Євген Обединський

У заблокованому Маріуполі загинув чемпіон України з водного поло Євген Обединський

Укрінформ
У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі загинув неодноразовий чемпіон України з водного поло, екскапітан національної збірної України Євген Обединський.

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі Маріупольська міська рада з посиланням на батька спортсмена, заслуженого тренера України з водного поло Олександра Обединського.

«У Маріуполі загинув майстер спорту з водного поло Євген Обединський… Трагедія сталася 17 березня. Євген був неодноразовим чемпіоном України у складі команди «Іллічівець» та капітаном національної збірної з водного поло. До війни спортсмен боровся з недугою – пухлиною головного мозку. Без батька залишилися троє дітей», - йдеться у повідомленні міськради.

Зазначено, що в його сім'ї про трагедію дізналися лише зараз. Батько написав про загиблого сина, що Євген був «великим життєлюбом, ніколи не здавався, не скаржився на життя, як би йому не було важко, у нього завжди була одна відповідь: не хвилюйся тато, я впораюся».

«У нас були дуже теплі та довірчі стосунки і ми з любов'ю ставилися одне до одного. Страшна біль і непоправна втрата. Світла пам'ять, царство небесне моєму синові Жені», - написав батько.

Як повідомлялося, російська агресія спричинила в Маріуполі величезну гуманітарну катастрофу. Загарбники бомбардують беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

За словами Маріупольського міського голови Вадима Бойченка, станом на 27 березня у Маріуполі кількість жертв серед мирного населення становить близько 5 тисяч людей, із них близько 210 дітей. У заблокованому російськими загарбниками Маріуполі зараз перебувають близько 160 тис. мирних людей, вони благають про їх порятунок.

Місто Маріуполь російські війська перетворили на величезну руїну, жителі з голоду непритомніють на вулицях, ворожі авіабомби їх живцем ховають у бомбосховищах.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук заявила, що війська росії майже знищили місто, тому з нього необхідно евакуювати всіх цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-