FIG введе санкції проти російського гімнаста за підтримку вторгнення РФ в Україну

FIG введе санкції проти російського гімнаста за підтримку вторгнення РФ в Україну

Укрінформ
Міжнародна федерація гімнастики (FIG) повідомила про готовність відкриття провадження проти російського атлета Івана Куляка за поведінку на етапі Кубку світу у Досі (Катар).

Як повідомляв Укрінформ, росіянин Іван Куляк відзначився ганебним вчинком, розмістивши на майці літеру Z, якою країна-агресор позначає свої танки та іншу військову техніку під час вторгнення на територію України.

У Міжнародній федерації гімнастики відреагували на цей інцидент. І повідомили, що звернулися до незалежної комісії з питань етики у гімнастиці щодо відкриття дисциплінарного провадження проти Куляка.

Читайте також: Російський гімнаст із літерою Z замість прапора програв українцю турнір у Катарі

«FIG підтверджує, що звернеться у Gymnastics Ethics Foundation з проханням порушити дисциплінарне провадження відносно російського гімнаста Івана Куляка після його шокуючої поведінки на етапі Кубка світу у Досі», - зазначається у зверненні організації.

Етап Кубка світу у Досі став останнім для гімнастів з Росії та Білорусі, на якому вони мали право участі. На наступних міжнародних змаганнях атлети цих країн не зможуть виступати через повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

Читайте також: Росію майже повністю стерли зі світового спорту. Список санкцій

24 лютого Росія розпочала ракетні обстріли українських міст, а потім розпочала масштабне вторгнення. Війна Російської Федерації проти України триває вже дванадцятий день.

Фото: Claro Sport.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-