Російські та білоруські хокеїсти з Херсона втекли до загарбників

Російські та білоруські хокеїсти з Херсона втекли до загарбників

Відео
Укрінформ
Загарбники евакуювали з Херсона російських та білоруських гравців місцевого хокейного клубу "Дніпро". З собою хокеїсти забрали ключки та амуніцію, придбані бюджетним коштом.

Про це у Фейсбуці повідомив заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський, передає Укрінформ.

"Вже весь Херсон знає про евакуацію окупантами хокеїстів ХК «Дніпро». Ну що ж, це ваш вибір, хлопці. В мене тільки одне питання: з якого дива, а якщо говорити народною мовою, якого ... ви забрали з собою ключки, які ми вам купили? Це комунальна власність області. І нам тепер їх ще треба, виявляється, якось "списати", - зазначив Соболевський.

Ситуацію з "евакуацією" хокеїстів з Херсона прокоментували у клубі "Дніпро". Позицію власників та менеджменту хокейного клубу оприлюднило херсонське видання Kavun.City.

«Було поширене відео, на якому було помічено завантаження гравців хокейного клубу в автотранспорт у місті Херсон, серед них лише громадяни Білорусії, Казахстану та РФ. У зв'язку з цим наша організація хоче пролити світло на цю подію, щоб уникнути подальших спекуляцій на цю тему», - зазначено у повідомленні.

Менеджери хокейного клубу "Дніпро" повідомляють, що ХК не має жодного відношення до так званої евакуації, керівництво клубу дізналося про цю подію, як і всі, із соціальних мереж.

«Усі відносини між хокейним клубом та громадянами РБ та РФ були припинені 24.02.2022. Усі гравці клубу, керівництво та персонал клубу, які є громадянами України, перебувають у місті Херсон разом зі своїми співвітчизниками і єдині у боротьбі з окупантом, який ступив на нашу землю», - додали в хокейному клубі.

Як повідомляв Укрінформ, вчора, 5 березня на центральній площі Свободи у Херсоні відбулася масова мирна акція протесту. Херсонці протягом трьох годин проводили мітинг проти агресора і відмовилися брати криваву "гуманітарку" ворога. Акція проти «руського міру» відбувається в місті і сьогодні, на мітинг зібралося понад тисячу херсонців.

24 лютого Росія оголосила війну Україні. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-