МОК рекомендує не запрошувати спортсменів Росії і Білорусі на міжнародні змагання

МОК рекомендує не запрошувати спортсменів Росії і Білорусі на міжнародні змагання

Укрінформ
МОК закликає міжнародні спортивні федерації зробити все можливе, щоб жоден спортсмен із Росії чи Білорусі не був допущений під ім'ям «Росія» або «Білорусь».

Міжнародний Олімпійський Комітет (МОК) опублікував резолюцію про недопуск спортсменів із Росії та Білорусі до міжнародних змагань, передає Укрінформ.

«1. З метою захисту чесності глобальних спортивних змагань та безпеки всіх учасників Виконком МОК рекомендує міжнародним спортивним федераціям та організаторам спортивних заходів не запрошувати та не дозволяти участь російських та білоруських спортсменів та офіційних осіб у міжнародних змаганнях.

Читайте також: МОК закликав міжнародні федерації скасувати усі спортивні заходи в Росії та Білорусі

2. У тих випадках, коли це неможливо в найкоротші терміни з організаційних або юридичних причин, Виконком МОК настійно закликає міжнародні спортивні федерації та організаторів спортивних заходів у всьому світі зробити все можливе, щоб жоден спортсмен чи спортивний чиновник із Росії чи Білорусі не був допущений під ім'ям «Росія» або «Білорусь».

3. Виконком МОК зберігає свою рекомендацію не проводити жодних спортивних заходів у Росії чи Білорусі, видану 25 лютого 2022 року.

Читайте також: Заборонити російським спортсменам виступати на міжнародних змаганнях – Мінспорту

Виконком МОК підтверджує свою повну солідарність із українською олімпійською спільнотою. Вони в наших серцях та думках. Виконком МОК зобов'язується продовжувати та зміцнювати свої зусилля щодо надання гуманітарної допомоги. Тож сьогодні Виконком МОК заснував фонд солідарності», – сказано у резолюції МОК.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 24 лютого Росія завдала ракетного удару по українських містах, а пізніше розпочала повномасштабне вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-