Кирило Шевченко: у нас уже немає керівництва федерації боксу

Кирило Шевченко: у нас уже немає керівництва федерації боксу

Укрінформ
Представники 15 осередків ФБУ 22 лютого проведуть позачергову звіто-виборчу конференцію.

У Києві 22 лютого відбудеться позачергова звітно-виборча конференція ініційована групою «Український бокс. Перезавантаження». Вона сформована представниками 15-ти регіональних боксерських федерацій, незгодних з переобранням Володимира Продивуса на посаду президента ФБУ, повідомляє Укрінформ. Опозиція пояснила, чому попередні вибори є недійсними і поділилася своїм баченням ситуації.

«Коли сталися вибори президента ФБУ, я думав, що це погано для боксу. Тепер моя риторика змінилася. З боксом у нас все супер, ми говоримо про нього кожен день. Стосовно того, що ця конференція нелегітимна можу сказати, що уже немає керівництва федерації, немає нормального статуту, тому нинішнє керівництво ФБУ нікого дискваліфікувати не зможе. Тепер про продуктивність Продиуса на чолі президента федерації. 80% медалей завоювали боксери з 15-и осередків, які не приїхали на звітно-виборчу конференцію 17 грудня», - сказав кандидат у президенти ФБУ Кирило Шевченко.

Читайте також: Звітно-виборча конференція ФБУ відбулася відповідно до статуту - юрист

За словами адвоката Михайла Гончаренка, відповідно до статуту федерації конференція 17 грудня не є чинною.  

«Аргументи нинішніх керівників ФБУ і їх юриста стосовно легітимності конференції неправомірні адже 2/3 представників необхідні, щоб відкрити конференцію. Враховуючи це, навіть говорити про правомірність виборів немає сенсу. Федерація боксу України не подала звіти стосовно витрачання державних коштів, є факти корупції, тому пропоную відповідним правоохоронним органам розібратися», - пояснив адвокат.

Читайте також: 12 регіональних федерацій вимагають перевиборів президента Федерації боксу України

Крім цього, нещодавно віцепрезидент ФБУ Юрій Андрійчук заявив, що всі учасники конференції 22 лютого будуть виключені з федерації, а Міжнародна асоціація боксу (IBA) погрожує ФБУ санкціями. За словами Гончаренка, IBA уважно слідкує за подіями в українському боксі, але будь-які рішення вона прийматиме лише після детального та неупередженого аналізу.

Як повідомляв Укрінформ, 17 грудня 2021 року на звітно-виборчій конференції Федерації боксу президентом ФБУ переобрали Володимира Продивуса, при цьому керівники низки обласних федерацій  боксу у конференції участі не брали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-