Це «срібло» не менш вагоме за «золото» в Пхьончхані – батько Абраменка

Це «срібло» не менш вагоме за «золото» в Пхьончхані – батько Абраменка

Ексклюзив
Укрінформ
«Срібло» миколаївського спортсмена Олександра Абраменка на Олімпіаді у Пекіні не менш вагоме за минуле «золото» в Кореї. Коли оголосили результати, його батьків переповнила гордість, задоволення, невимовне почуття радості.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив батько Олександра Абраменка, який здобув срібну медаль у змаганнях з лижної акробатики на ХХIV зимовій Олімпіаді у Пекіні, Володимир Абраменко.

«Я завжди дивлюся за його виступами вдома, біля телевізора, це вже традиція. Дружина дуже хвилюється і щоб не передавати це сину, вона намагається чимось себе в цей час зайняти. Коли оголосили результати – нас переповнили емоції, які важко передати словами - радість, гордість, щастя. І хоча це вже не перша його вагома перемога, проте єдина медаль на нинішній Олімпіаді – це багато чого варте. На мою думку, це «срібло» не менш вагоме за «золото» в Кореї», - каже пан Володимир.

Він розповідає, що відразу після «срібного» стрибка Олександр подзвонив батькам. «Син повідомив, що дуже задоволений результатом. Ми привітали його, сказали, як ми ним пишаємося, як поважаємо, любимо… Він великий молодець, справжній чоловік», - каже пан Володимир.

Читайте також: Фристайліст Абраменко приніс Україні «срібло» пекінської Олімпіади

Він впевнений, що і нинішню перемогу син заслужив своєю тяжкою багаторічною працею у спорті. Чоловік каже, що дуже хвилювалися з дружиною за здоров'я Олександра і всієї команди. Адже позитивні тести на коронавірус не дали збірній України виступити у командних змаганнях в акробатиці.

Проте, на щастя, все обійшлося - у Сашка все нормально, він здоровий, щасливий і повний сил.

Сам Олександр рідко бачиться з батьками, адже в Миколаїв приїздить не часто через зайнятість. Бо живе і тренується далеко за межами рідного міста, де давно немає бази для занять улюбленим видом спорту. Хоча свого часу миколаївська школа фрістайлу була досить відома.

Читайте також: Тренер медаліста Пекіна Абраменка: Олександр удруге «приземлив» цей стрибок

Пан Володимир також не відкинув того, що, можливо, Олександр цією перемогою завершить свою кар’єру. «Я, як колишній спортсмен, можу підтвердити, що з великого спорту теж треба йти красиво. Тож все може бути, побачимо», - зазначив батько.

Народився Сашко на Харківщині в сім'ї військового. Спортом почав займатися з дитинства. Згодом сім'я перебралася до Миколаєва. У лижній акробатиці почав тренуватись з 10 років, у 12 річному віці вже виконав свій перший стрибок. Закінчив миколаївський Національний університет кораблебудування ім. адмірала Макарова.

У 2006 році, будучи 18 річним юнаком, він вже брав участь в своїх перших Олімпійських іграх в італійському Турині. Щоправда, там здобув лише 27 результат, але, я показали подальші події, це був лише початок. Потім були канадський Ванкувер і російські Сочі, у яких він посів почесне 6 місце, і, нарешті, переможна Корея у 2018 році.

Читайте також: Олександр Абраменко: Ця медаль для всієї нашої країни і кожного українця

Як повідомляв Укрінформ, тоді він єдиний з української збірної на XXIII Олімпійських іграх у Пхьончхані приніс нашій державі найвищу нагороду – олімпійське золото.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-