Тренер медаліста Пекіна Абраменка: Олександр удруге «приземлив» цей стрибок

Тренер медаліста Пекіна Абраменка: Олександр удруге «приземлив» цей стрибок

Відео
Укрінформ
Тренер тепер вже дворазового олімпійського призера з лижної акробатики Олександра Абраменка Енвер Аблаєв поділився думками про виступ у Пекіні-2022.

За словами наставника, Олександр лише вдруге в житті «приземлив» стрибок, що приніс йому медаль, - потрійне сальто з п'ятьма гвинтами, передає Укрінформ.

«Олександр сьогодні був на висоті. Усі ці дні поспіль, які ми тут тренувалися, він був сильно заряджений. По ньому було видно, що він готовий, що він може. Дуже добре, що саме тут, на тренуваннях, він до кінця виправив помилки: переставив обертання плечима, все почав із ніг. І це йому допомогло вийти до суперфіналу й там уже поборотися за медаль. Улітку йому дуже важко було: він уже думав не продовжувати, але я його мотивував, казав, що треба-треба стрибати, а до Олімпіади буде видно. Він не зупинявся, не здавався, продовжував тренувати на воді дуже багато стрибків, багато не виходило. Він удруге «приземлив» цей стрибок, став на ноги вдруге після потрійного сальто з п'ятьма гвинтами. Уперше - сьогодні, на тренуванні. У  суперфіналі трохи не вистачило у плані швидкісті, але він зміг завоювати медаль для нашої країни» - розповів тренер.

Він також зазначив, що що цього часу не може відійти від того, шо наші фристайлісти через ковід не виступили у командних змаганнях Олімпіади.

«Я досі не можу відійти від командних змагань, - заявив Аблаєв. - Я був сам не свій, на мені лиця не було. До мене майже ніхто не підходив, тому що бачили, наскільки це було написано в мене на обличчі. Чотири роки я прокидався з думкою про те, щоб приїхати і виграти перші командні змагання на Олімпійських іграх. Це було дуже важливо. На жаль, пандемія просто почала косити всіх наших спортсменів. Ми приїхали сюди з зі зборів в Америці здорові повністю. Перші чотири-п'ять днів пройшли «на ура», а потім буквально за два дні до старту почали показувати позитивні тести...».

Читайте також: Фристайліст Абраменко приніс Україні «срібло» пекінської Олімпіади

Як повідомиляв Укрінформ, 33-річний Абраменко здобув сьогодні срібну медаль Олімпійський ігор у Пекіні. Чотири роки тому у Республіці Корея Олександр став чемпіоном Ігор. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-