МОК скасував церемонію нагородження фігуристів через допінг російської спортсменки

МОК скасував церемонію нагородження фігуристів через допінг російської спортсменки

Укрінформ
Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вирішив не проводити церемонію нагородження призерів командного виступу фігуристів на Олімпійських іграх у Пекіні через скандал з позитивною допінг-пробою російської спортсменки Каміли Валієвої.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті МОК.

Таке рішення ухвалив Виконавчий комітет МОК.

"В інтересах справедливості щодо усіх спортсменів було б недоцільно проводити церемонію нагородження у командному заліку з фігурного катання під час Олімпійських ігор у Пекіні, оскільки в ній братиме участь спортсменка, яка, з одного боку, має позитивний результат допінг-проби, але чиє порушення антидопінгових правил з іншого боку ще не доведене", - йдеться у повідомленні.

"Якщо Валієва фінішує у трійці найкращих спортсменок у жіночому одиночному катанні, то в цьому змаганні не буде ні квіткової церемонії, ні церемонії нагородження", - зазначили у МОК.

Читайте також: Фристайл: китаянка Сюй Ментао виграла «золото» Олімпіади в акробатиці

У МОК повідомили, що організують "гідну церемонію нагородження, щойно справа допінг-проби Валієвої буде завершена".

Як відомо, на зимових Олімпійських Іграх у Пекіні відтермінували церемонію нагородження у фігурному катанні. Це сталося нібито через позитивний допінг-тест у російської спортсменки, яка отримала золоту медаль.

Читайте також: Антидопінгова агенція може продовжити санкції щодо Росії

Офіційною причиною відтермінування церемонії Міжнародний олімпійський комітет оголосив потребу у юридичних консультаціях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-